3,5 millió plusz pénz az Agrárminisztérium egyik államtitkárának

2020. december 19.

Hírek

Miközben a pandémia idején is a dolgozók nagy részéért vajmi keveset tesz a kormány, a legnagyobbra duzzasztott kormányzati apparátus felsővezetőit gondosan kitömi az Orbán-rezsim. Idén az államtitkárok fizetésével együtt a plusz díjazás is nőtt az Agrárminisztériumban, miközben a környezetvédelem tovább degradálódott.

Megúszta a börtönt a zöldhatóság volt főigazgatója

2018. február 17.

Hírek

Szakmai alkalmatlanság, korrupció, hivatali hatalommal való visszaélés, mutyizás, a hatósági munka szabotálása. Mindez jellemezte Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalint, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség, azaz a legmagasabb szintű magyar zöldhatóság főigazgatóját, akit mégsem ezekért büntettek most meg. A zöldhatóság lerombolásában oroszlánszerepet vállaló politikai kalandor, áldoktor a börtönt megúszta.

A megmentett földikutyától a meglőtt medvéig

2017. március 16.

Hírek

Visszalépés történt a környezetvédelem területén az elmúlt években, mondta a Magyar Nemzetnek az új zöldombudsman. Bándi Gyula szerint azért így is megpróbálja majd rábírni a kormányt néhány fontos lépésre.

A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete – az új szervezeti és jogszabályi változtatások bemutatása – konferencia

2017. március 28.

Helyszín: Budapest, Nagytétényi út 190

Programok

időpont: 2016. március 28. (kedd) helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.) A Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kiemelt feladata a környezetvédelmi ismeretterjesztés, valamint az ágazati szereplők közötti párbeszéd erősítése. Ezt a célt hivatott szolgálni a március végére tervezett konferencia is! A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete –… Tovább »

Magyarországon emelkedik a környezetvédelemre fordítható összeg

2016. december 8.

Hírek

Magyarországon nő a környezetvédelemre fordítható uniós támogatás, mintegy 500 milliárd forinttal több forrás jut erre a területre a mostani uniós költségvetési ciklusban – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára. Mindeközben tovább folytatódik a környezetvédelem felszámolása.

Zöldhatóság off – az Orbán-kormány lekapcsolja a környezetvédelmet

2016. december 7.

Hírek

A végéhez közeledik a magyar környezetvédelmi intézményrendszer szétverése: január elsejétől az Orbán-kabinet megszünteti az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséget, a korábban önálló szakterületként működő főhatóság közvetlen politikai irányítás alá kerül. A Párbeszéd tiltakozik az egész Európában példátlan intézményrombolás ellen: az alkotmányba és az európai jogba ütközik az, ha egy kormány a szabadrablás igényének rendeli alá… Tovább »