Teknőscsempészt fogtak Ecuadorban

2021. március 29.

Hírek

Az ecuadori vámtisztviselők 185 fiatal teknőcöt fedeztek fel egy bőröndbe csomagolva, amelyet tegnap a Galápagos-szigetekről a szárazföldre küldtek.

Tigris kölyök postai csomagban!

2018. február 15.

Hírek

Mexikói hatósági ellenőrök tegnap egy benyugtatózott két hónapos bengáli tigris kölyköt találtak egy expressz postai küldeményben.

Védett hattyúkat tartóztattak fel/le

2016. március 14.

Hírek

Az állatokat szűk ketrecekben akarta átvinni a határon egy román férfi. A lefoglalt hattyúk a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz kerültek.

Az orvvadászok gyilkolólistája

2013. május 7.

Hírek

Rengeteg állatfaj halt/hal ki azért, mert nem képes elég gyorsan alkalmazkodni a megváltozott környezethez, melyet a „bölcs ember” közvetett, vagy direkt módon okoz. Top 10 a leglátványosabb állatgyilkolásokról.

40 év börtön a csempésznek

2012. november 13.

Hírek

Történelmi jelentőségű ítélet született egy orrszarvútülök csempész ügyében Dél-Afrikában. Egy thaiföldi férfit 40 év fegyházra ítéltek, miután bizonyosságot nyert, hogy több alkalommal illegálisan próbálta exportálni a súlyosan veszélyeztetett állatok tülkét, egy szervezett bűnözői csoport vezető tagjaként.

Csempészállat-kereső kutyák Bécsben

2012. július 12.

Hírek

Két csempészállatok kiszimatolására alkalmas kutya megvásárlását és kiképzését finanszírozza a Schönbrunni Állatkert, amely ily módon is igyekszik hozzájárulni a veszélyeztetett fajok védelméhez.

Párduc- és leopárdkölykök bőröndben

2011. május 13.

Hírek

Párduc- és leopárdkölyköket, majmokat és egy örvösmedvebocsot találtak ma egy csomagban a thai hatóságok az ország egyik repülőterén.