Csak “boldog” haszonállatokból lehet egészséges étel

2021. április 28.

Hírek

Élelmiszer-ellátási láncunk minősége összefügg az állatjóléttel. A mezőgazdasági feltételek befolyásolják egészségüket, vagyis az általunk fogyasztott ételeket. Nézzünk néhány példát a fenntartható gazdálkodásra Európában a Farm to Fork legújabb epizódjában.

Erkölcsi kötelességünk vegává válni?

2019. május 4.

Hírek

Az ember számtalan okból válhat vegetáriánussá: egészségügyi, ízlésbeli és vallási okai is lehetnek annak, hogy valaki felhagy a húsevéssel. Egyre többen vannak azonban, akik szerint a vegetáriánus táplálkozás nemcsak egy a lehetséges opciók közül, hanem az egyetlen morálisan elfogadható választás. A húsfogyasztás- és termelés környezeti hatásaitól az állatok jólétére vonatkozó megfontolásokig számos érv elhangzik ezekben… Tovább »

Árnyék és víz segít állatainknak kibírni a hőséget

2016. július 9.

Hírek

A nyári kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat is megviseli. Ki-ki a saját lehetőségeihez képest próbálja magát hűteni. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat és jó tanácsokat, hogyan gondoskodjunk kedvenceinkről és haszonállatainkról a nyári hőségben.

Itt az ebadó

2012. január 2.

Hírek

Ebrendészeti hozzájárulás néven a parlament január 1-től – az állatvédelmi törvény módosításával – bevezette az ebadót, amit a helyi önkormányzat vet ki, és alapesetben nem haladhatja meg az évi 6 ezer forintot.

Négymilliárd baromfi állatjólétre

2011. július 18.

Hírek

Négymilliárd forintnyi nemzeti forráshoz jutnak a baromfitenyésztők. A rendeletmódosítás értelmében a baromfi állatjóléti támogatási kérelmek negyedévente nyújthatóak be.