Tobzoskákról terjedhetett emberre a koronavírus

2020. február 8.

Hírek

Tobzoskák lehettek a Kínában felbukkant új koronavírus, hivatalos nevén a 2019-nCoV köztes hordozói, a fertőzés azokról terjedhetett át emberekre – közölte a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna kínai kutatókra hivatkozva. Kínai és külföldi szakértők a vírus eredeti hordozójának – akárcsak a SARS esetében – a denevéreket tartják.

Minden ötödik gerinces állat a feketepiacon köt ki

2019. október 4.

Hírek

Több mint 5500 madár-, emlős-, kétéltű- és hüllőfajt, vagyis a világon élő gerincesek 18 százalékát adják-veszik jelenleg világszerte, és további csaknem 3 ezer olyan faj van, amely testi adottságai – például díszes tollazata vagy egzotikus tülke – miatt a jövőben a vadkereskedők célkeresztjébe kerülhet.

Az állatkereskedelem 10 éven belül kipusztíthatja a tobzoskát

2018. július 27.

Hírek

A szelíd jávai tobzoskától az óriás tobzoskáig 8 tobzoskafaj és a földön, és egyikük nagyobb veszélyben van, mint a másik: a főként hangyákkal és termeszekkel táplálkozó rovarevő állatot nem csupán a húsa miatt keresik Ázsiában és Afrikában, hanem a pikkelyei is kelendő árucikkek a feketepiacon.

Ékszerként csempészik ki az orrszarvútülköt

2017. szeptember 19.

Hírek

Ékszerek formájában csempészik ki az orrszarvútülköt Afrikából a bűnszervezetek, így veszik elejét annak, hogy a repülőtéri ellenőrzésen lebukjanak az áruval, hiszen a rendőrség tülökdarabokat és teljes tülköket keres.

Tiltólistás jákópapagáj

2016. október 3.

Hírek

Az Egyesült Nemzetek Szervezete tegnap betiltotta a jákópapagáj vagy szürkepapagáj globális kereskedelmét.

A nagy kutyacsempész botrány magyar szála

2014. november 15.

Hírek

Magyar tenyésztők és állatorvosok is segítenek a kutyacsempészésben – ezt tárta fel a Dogs Trust, a legnagyobb brit kutyamentő civil szervezet, amely hat hónapig nyomozott titokban a szigetországot elárasztó kelet-európai kölyökkutyák eredete után. Az illegális „kutyaimport” a brit kutyákra és emberekre egyaránt veszélyt jelent – írta a vs.hu

Lebukott az Animal Planet állatcsempész műsorvezetője

2014. március 27.

Hírek

Egy kaliforniai bíróságon elítélték az Animal Planet csatorna egyik műsorvezetőjét, Donald Schultzot, mivel a méregvadász veszélyeztetett pusztai varánuszokkal üzletelt. A csatornáról korábban már kiderült, hogy van műsora, amelynek a kedvéért állatokat kínoztak meg.

Idegen fajokkal veszélyeztetjük városaink élővilágát

2013. szeptember 8.

Hírek

Miért él egyre több mosómedve Berlinben és miért terjed rohamosan a japán keserűfű és hogyan lehet megállítani terjedésüket? Európa kis, és világvárosaiban is gazdag az élővilág, a gond azonban az, hogy máshonnan betelepülő fajok felborítják a szennyezéstől amúgy is érzékeny állapotot.

Az orvvadászok gyilkolólistája

2013. május 7.

Hírek

Rengeteg állatfaj halt/hal ki azért, mert nem képes elég gyorsan alkalmazkodni a megváltozott környezethez, melyet a „bölcs ember” közvetett, vagy direkt módon okoz. Top 10 a leglátványosabb állatgyilkolásokról.