Megette a tulajdonost egy állatkerti oroszlán

2023. május 18.

Hírek

Rátámadt és szétmarcangolta tulajdonosát egy magánállatkertben tartott oroszlán Szlovákiában. Az állatkert dolgozói azután hívták a rendőrséget, hogy a férfi hosszú ideje nem jött ki az oroszlánfuttatóból.

Négynapos orángutánbébit öltek meg feleslegesen a bázeli állatkertben

2023. február 5.

Hírek

Egy orángutánbébit megöltek – nem elaltattak – a bázeli állatkertben, miután anyja, Revital meghalt. Ez egy “zoothanázia” esete, ahogy én nevezem, mert a csecsemő megölése nem kegyelemgyilkosságként történt, mert a kislány végtelen fájdalmaktól vagy gyógyíthatatlan betegségtől szenvedett – nem így volt. Az állatkert úgy döntött, hogy a bébi nem fogja túlélni, vagy nem lesz minőségi… Tovább »

Nyilatkozat a svéd EAZA Zoo Furuviksparken csimpánzok megöléséről

2022. december 20.

Hírek

A Jane Goodall Intézet nagy szomorúsággal értesült arról, hogy december 14-én, a svédországi Furuviksparken Állatkertben legalább három csimpánzt lelőttek, miután kiszöktek a kifutójukból, és három csimpánz még mindig csapdában van az épületben.

Több száz állatot fogadott be az odesszai állatkert

2022. június 6.

Hírek

Az odesszai állatkert számos állatot befogadott az ukrajnai háborús övezetekből – társintézmények lakóit és házikedvenceket egyaránt. Az állatkert a háború alatt is nyitva tart, a látogatók pedig nemcsak a menekült állatokat támogatják, hanem a háború mindennapjait is maguk mögött tudják hagyni egy rövid időre.

A főemlősöket sem kíméli Putyin háborúja

2022. március 20.

Hírek

Egy sajnálatos hírt közölt a Jane Goodall Intézet. Március 17-én, az orosz diktátor ukrajnai háborújának egyik helyszíne a harkovi Feldman Állatkert lett, ahol megsemmisítő csapást mértek az emberszabásúak téli kifutójára.

Putyin háborúja a kijevi állatkertet sem kíméli

2022. március 7.

Hírek

Horace, az indiai elefánt óriási füle és érzékeny hallása miatt annyira fél a robbanások hangjáról, hogy nyugtatót kell adni neki. Egy ember mindig együtt alszik a robbanások hangjától lesokkolt elefánttal.

Ez a gyerek nem normális, skorpiókat tart a gyufásdobozban!

2022. január 8.

Hírek

Utólag is nagyon boldog születésnapot kívánunk az “amatőr természetbúvárnak”. 97 éve született Gerald Durrell (1925. január 7 – 1995. január 30.) brit zoológus, író, aki családját, és egyéb állatfajtáit is világhíressé tette.

A gorillákat lelövik, ugye?

2021. november 27.

Hírek

Túl sok nyugati síkvidéki gorilla él az európai állatkertekben, felmerült, hogy leölik a felnőtt hímek egy részét. Az állatvédők szerint ezeket az egyedeket vissza kellene engedni a vadonba.