Állatkísérletek után: daganat vagy immunterápia

2018. április 11.

Hírek

A kezelt 90 limfómás egérből 87 tíz napon belül meggyógyult. Emlő- és vastagbélrákban szenvedő egereknél hasonlóan jó eredményeket értek el. Jelenleg 15 limfómás pácienssel kezdtek vizsgálatokba. A rágcsálókon végzett vizsgálatok eredményei ugyanis gyakorta nem alkalmazhatók közvetlenül emberen. Tegyük az ujjunkat keresztbe! Hátha most.

Jane Goodall is a kozmetikai állatkísérletek ellen

2018. március 10.

Hírek

Több, mint 100 döntéshozó, befolyásos személy, tudós és üzleti vállalkozás mellett Ricky Gervais, Pixie Geldof és Dr Jane Goodall is csatlakozik a Cruelty Free International felhívásához a kozmetikai állatkísérletek egész világon való beszüntetéséért.

Gázos majom- és emberkísérletek

2018. január 29.

Hírek

A német kormány elítéli a dízelüzemű autók kipufogógázával majmokon és embereken végzett kísérleteket, és a történtek azonnali kivizsgálását követeli.

Majmokon tesztelte a VW a kipufogógázt

2018. január 28.

Hírek

Éppen, hogy talán kiheverte a Volkswagen az elmúlt évek egyik legnagyobb autóipari botrányát, amikor kiderült, hogy a csalnak a dízelmotorjaikkal és azok valójában a megengedett szennyezés sokszorosát pöfögik az atmoszférába, most itt egy újabb kínos sztori a dízelmotorokkal kapcsolatban.

Lush Prize 2017 Díj az állatkísérletek kiváltását célzó kutatásokra

2017. július 02. - 2017. július 24.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Hat évvel ezelőtt indult a Lush és az Ethical Consumer Research Association által alapított díj, mely a kozmetikai iparban végzett állatkísérletek kiváltásán dolgozó kutatók ill aktivisták tevékenységét kívánja jutalmazni, akik jelentős eredményeket érnek el ezen a területen.    

Parlagfűevők veszélyben?

2017. május 8.

Hírek

A parlagfű mégsem az istenek eledele? Új hazai vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a növény fogyasztása egészségkárosító lehet.

50 csimpánz megmenekül

2015. november 20.

Hírek

Az amerikai kormány nem támogatja tovább a csimpánzok bevonásával végzett orvosi élettani kutatásokat.

Uniós stop az állatkísérletekre?

2015. március 8.

Hírek

Az Európai Unió fontolóra veszi az állatkísérletek betiltását, miután több, mint egymillióan írtak alá egy petíciót.

Továbbra is sok az állatkísérlet

2014. július 7.

Hírek

A Lush prize új jelentésében közzétett becslés szerint 2013-ban világszerte több mint kilencmillió laboratóriumi állatot használtak fel vegyi anyagok biztonsági tesztjei során, annak ellenére, hogy széles körű tudományos egyetértés alakult ki arról, hogy ezek a vizsgálatok nem humánusak és nem hatékonyak. Egy díj az állatkísérleteket nem igénylő tesztelési módszerek kifejlesztését és alkalmazását segíti. (X)

Hagyják abba az élveboncolást!

2014. március 17.

Hírek

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tegnapi ülésén elfogadta az állatkísérletek elleni európai polgári kezdeményezés aláírásainak ellenőrzéséről szóló jelentést, és igazolást állít ki arról, hogy közel 30 ezer aláírás gyűlt össze.