23 millió állatot öltek le az Unióban tudományos célból

2020. február 7.

Hírek

Az Európai Unió tagországaiban 10,7 millió állatot használtak fel állatkísérletekben 2017-ben, és további 12,6 millió állatot neveltek és öltek meg tudományos célból anélkül, hogy végül felhasználták volna őket állatkísérletekben

Állatkísérletek után: daganat vagy immunterápia

2018. április 11.

Hírek

A kezelt 90 limfómás egérből 87 tíz napon belül meggyógyult. Emlő- és vastagbélrákban szenvedő egereknél hasonlóan jó eredményeket értek el. Jelenleg 15 limfómás pácienssel kezdtek vizsgálatokba. A rágcsálókon végzett vizsgálatok eredményei ugyanis gyakorta nem alkalmazhatók közvetlenül emberen. Tegyük az ujjunkat keresztbe! Hátha most.

Jane Goodall is a kozmetikai állatkísérletek ellen

2018. március 10.

Hírek

Több, mint 100 döntéshozó, befolyásos személy, tudós és üzleti vállalkozás mellett Ricky Gervais, Pixie Geldof és Dr Jane Goodall is csatlakozik a Cruelty Free International felhívásához a kozmetikai állatkísérletek egész világon való beszüntetéséért.

Gázos majom- és emberkísérletek

2018. január 29.

Hírek

A német kormány elítéli a dízelüzemű autók kipufogógázával majmokon és embereken végzett kísérleteket, és a történtek azonnali kivizsgálását követeli.

Majmokon tesztelte a VW a kipufogógázt

2018. január 28.

Hírek

Éppen, hogy talán kiheverte a Volkswagen az elmúlt évek egyik legnagyobb autóipari botrányát, amikor kiderült, hogy a csalnak a dízelmotorjaikkal és azok valójában a megengedett szennyezés sokszorosát pöfögik az atmoszférába, most itt egy újabb kínos sztori a dízelmotorokkal kapcsolatban.

Lush Prize 2017 Díj az állatkísérletek kiváltását célzó kutatásokra

2017. július 02. - 2017. július 24.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Hat évvel ezelőtt indult a Lush és az Ethical Consumer Research Association által alapított díj, mely a kozmetikai iparban végzett állatkísérletek kiváltásán dolgozó kutatók ill aktivisták tevékenységét kívánja jutalmazni, akik jelentős eredményeket érnek el ezen a területen.    

Parlagfűevők veszélyben?

2017. május 8.

Hírek

A parlagfű mégsem az istenek eledele? Új hazai vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a növény fogyasztása egészségkárosító lehet.

50 csimpánz megmenekül

2015. november 20.

Hírek

Az amerikai kormány nem támogatja tovább a csimpánzok bevonásával végzett orvosi élettani kutatásokat.

Uniós stop az állatkísérletekre?

2015. március 8.

Hírek

Az Európai Unió fontolóra veszi az állatkísérletek betiltását, miután több, mint egymillióan írtak alá egy petíciót.