Ukrajnából oroszlánokat és tigriseket is kimenekítettek

2022. március 4.

Hírek

Kétnapos utazás után elérte Lengyelországot az a kamion, amelyben hat oroszlánt, hat tigrist, két karakált és egy afrikai vadkutyát menekítettek ki Ukrajnából. Az állatok kimentésére tett első kísérlet kudarcba fulladt, mert a kamion, amiben szállították őket, orosz tankokkal találkozott.

Gyűjtés a menhelyi állatok karácsonyára

2021. december 09. - 2021. december 09.

Helyszín: Heves, Hatvan, Lőrinci

Programok

A Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány immáron második alkalommal hirdeti meg a menhelyi állatok karácsonyára szervezett adománygyűjtést Hevesen, Hatvanban és Lőrinciben.

Meg akart szabadulni a kutyájától, 8.700 eurót fizethet

2021. január 7.

Hírek

Egy bécsi nő még nyáron azzal hívta fel a Talált háziállatok szolgálatát, hogy egy gazdátlan kutya szaladgál a Marchfeldkanalnál. A fiatal állat Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba került, ahol új gazdát kerestek neki. Közben kiderült, hogy a kutya a betelefonáló nőé volt, így most ki kell fizetnie az ellátásának teljes költségét, több mint 8.700 eurót.

Végleg bezárták a hírhedt pakisztáni állatkertet

2020. december 18.

Hírek

Az utolsó állatok is elhagyták tegnap az iszlámábádi főváros rosszhírű állatkertjét, így az iszlámábádi Marghazar Zoo-t végleg be is zárták. A létesítmény egy valóságos koncentrációs tábor az állatok számára.

Hatvani állatvédőkhöz jut elsőként az Astrasun-energia

2020. november 20.

Hírek

Negyedévente egy napelemes rendszert biztosít állatmenhelyek számára az Astrasun Csoport legalább egy éven keresztül, így 2021. októberig legkevesebb három állatmenhely részesül a költségeiket csökkentő támogatásban. A 2020. októberben kiírt pályázat első nyertese a hatvani Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány – a szervezet jászfényszarui menhelyének mindennapjait fogja az Astrasun könnyebbé tenni tiszta energiaforrással.

Nem adnak örökbe kutyát karácsonykor a német menhelyek

2018. december 12.

Hírek

„A kutya egy életre szól, nem egyetlen karácsonyra”Több tucat német állatmenhelyen jelezték a kutyákat adoptálni vágyóknak, hogy az ünnepeket megelőző időszakban nem adnak ki kisállatot senkinek.

Főleg cicákat fogadnak örökbe a bécsiek

2016. március 7.

Hírek

Egy éve működik az osztrák főváros új menhelye, a TierQuarTier. Azóta 1.700 kutyának, cicának és egyéb kisállatnak találtak új gazdát. A létesítmény nemcsak a modern állattartás és állatvédelem kompetenciaközpontja, hanem egy sor környezetbarát megoldást is felvonultat.