Hatvani állatvédőkhöz jut elsőként az Astrasun-energia

2020. november 20.

Hírek

Negyedévente egy napelemes rendszert biztosít állatmenhelyek számára az Astrasun Csoport legalább egy éven keresztül, így 2021. októberig legkevesebb három állatmenhely részesül a költségeiket csökkentő támogatásban. A 2020. októberben kiírt pályázat első nyertese a hatvani Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány – a szervezet jászfényszarui menhelyének mindennapjait fogja az Astrasun könnyebbé tenni tiszta energiaforrással.

Nem adnak örökbe kutyát karácsonykor a német menhelyek

2018. december 12.

Hírek

„A kutya egy életre szól, nem egyetlen karácsonyra”Több tucat német állatmenhelyen jelezték a kutyákat adoptálni vágyóknak, hogy az ünnepeket megelőző időszakban nem adnak ki kisállatot senkinek.

Főleg cicákat fogadnak örökbe a bécsiek

2016. március 7.

Hírek

Egy éve működik az osztrák főváros új menhelye, a TierQuarTier. Azóta 1.700 kutyának, cicának és egyéb kisállatnak találtak új gazdát. A létesítmény nemcsak a modern állattartás és állatvédelem kompetenciaközpontja, hanem egy sor környezetbarát megoldást is felvonultat.

Depóniagázzal fűtik majd az új bécsi állatmenhelyet

2014. november 3.

Hírek

Környezet- és állatvédelem párosításának tökéletes példája az új bécsi állatmenhely, a TierQuarTier, amelynek fűtését és melegvíz-ellátását a szomszédos szeméttelepen keletkező depóniagáz felhasználásával oldják meg. Évente 55 ezer köbméter földgázt spórolnak meg.