Fekete szilveszter: 2019 rekord kutyahalállal kezdődik

2019. január 2.

Hírek

Az állatmentők szinte az egész éjszakát utcán töltötték. Sérült, sokkos állapotban lévő állatokhoz, főleg kutyákhoz riasztották őket. Bár minden évben felhívják a figyelmet a szilveszteri veszélyekre, az eltűnt állatok száma most sem csökkent. Sőt rekordot döntött a petárda és tűzijáték balesetben meghalt kutyák száma.

Sünispotály nyílt a fővárosi állatkertben

2018. augusztus 18.

Hírek

Egyre több társadalmi és civil szervezet foglalkozik a sérült állatok mentésével, gondozásával, a budapesti állatkertben pedig már évtizedes hagyománya van ennek: 2017-ben több mint 1500 mentett kisemlőst, madarat és kétéltűt gyógyítottak itt – mondta el a Sünispotály megnyitóján a környezetügyért felelős államtitkár.

Az isteni BB 83 évesen is az állatok jogaiért harcol

2018. január 28.

Hírek

Elege lett abból, hogy Emmanuel Macron francia államfő nem törődik az állatok jogaival. A 83 éves Brigitte Bardot most megjelent “A harc könnyei” c. köny­vében ír erről. A mű az állatokért kifejtett munkásságáról szól, de a társadalomról és a kormányzásról is kifejti a véleményét. A balett-táncosból lett filmsztár negyvenöt éve az állatvédelemnek él.

53 kutya égett el elevenen

2014. szeptember 14.

Hírek

Letartóztattak egy 15 éves gyújtogatót Manchesterben. A fiú egy kutyamenhelyet borított lángba, ami 53 eb halálát okozta.

Napi száz elefántot gyilkolnak le

2013. november 21.

Hírek

30 év alatt a harmadára csökkent a vadon élő afrikai elefántok száma. Az orvvadászok fegyverekkel és méreggel ölik meg az elefántokat, hogy az agyarukat aztán több ezer dollárért értékesítsék a feketepiacon. Egy nagy nemzetközi összefogásnak köszönhetően most felcsillant a remény, hogy évtizedek múlva is lesznek még elefántok az állatkerteken kívül – írja az Origo.

Farkas és delfinmentés Magyarországon

Kiadványok

Gondolnánk-e azt, hogy előfordulhatott: valaki nejlonharisnyáért és gyertyáért farkaskölyköket hozasson be hazánkba Mongóliából? És gondolnánk-e, hogy delfinek egészségével és életével hányféle módon és milyen célokért képes az ember visszaélni?

Gondozója neveli a ritka papagájfiókát

2012. június 9.

Hírek

Jácintkék ara fiókát nevelnek a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai. A ritka papagájfajhoz tartozó Pico nevű fiókának egyébként már az anyja is Budapesten kelt ki a tojásból. Tegnap mentett kisemlősöket engedtek szabadon.