Hírek
Bizarr ajándék karácsonyra cégeknek: itt már csak trágyatárolóra pályázhatnak. A közép-magyarországi régióban jelenleg ez az egyetlen igénybe vehető agrártámogatás.
Hírek
Bizarr ajándék karácsonyra cégeknek: itt már csak trágyatárolóra pályázhatnak. A közép-magyarországi régióban jelenleg ez az egyetlen igénybe vehető agrártámogatás.
Hírek
A KFT dala jutott az eszembe, amikor meghallottam múlt héten az Egészségügyi Világszervezet globális sokkot okozó jelentését, miszerint a vörös húsok, de főleg a húskészítmények, a szalámi, a sonka és a füstölt kolbász, hogy csak az ínycsiklandozóbbakat említsem, rákkeltőek. Az állattartás felelős a CO2-kibocsátás 9, a metánkibocsátás 37, és a dinitrogén-oxid-kibocsátás 65 százalékáért.
Hírek
Zenét is hallgathatnak azok a szarvasmarhák, amelyeket egy kanadai vágóhídon ölnek le. A ”humánus” állatleölési módszerek mellett kampányolók szerint még sosem volt akkora igény a jobb körülmények között nevelt és kíméletesen leölt állatokra, mint manapság. Az állatok jogai mellett érvelők viszont úgy vélik, hiába bánnak így az állatokkal, ha azokat ugyanúgy lemészárolják, mint sanyarúbb körülmények… Tovább »
Hírek
Befejeződött az első egyetemi juhászkurzus Debrecenben, a tanfolyam résztvevői a három hónapos képzést követően tegnap adtak számot tudásukról a Debreceni Egyetemen.
Helyszín: Budapest, Gödöllő
Programok
Szíves figyelmükbe ajánlom a 2014. október 27-31. között a Szent István Egyetemen és Budapesten megrendezendő "Livestock and Climate Change" regionális képzést és műhelybeszélgetést, amelyet az EU FP7-es keretprogramjának AnimalChange című projektje szervez. A három napos képzés során a jelentkezők a klímaváltozás állatállományra gyakorolt hatásával ismerkedhetnek meg, illetve adaptációs és mitigációs stratégiákat sajátíthatnak el. A műhelybeszélgetés… Tovább »
Hírek
Több tucat, nagy koncentrációban kimutatható gyógyszermaradvány szennyezi a kínai vizeket. Az antibiotikumok koncentrációja kimondottan magas, a nemzetközi átlag sokszorosa.
Hírek
Ahol sok húst esznek, ott több a rákos beteg? Van összefüggés a húsfogyasztás és a CO2-kibocsátás között? Melyik állam lakói kerülik el jó eséllyel a cukorbetegséget? Tekintsd át a globális összképet, vagy böngészd az adatokat Vanuatutól Mauritiusig!
Hírek
Négy ember kétévnyi munkájába, és 250 ezer angol fontba került az első fogyasztható, szintetikus húsból készült hamburger. A massza íze már hasonlít a húséra, az állagán azonban még dolgozni kell. A találmány akár alapjaiban is megváltoztathatja az élelmiszeripart és annak környezetre gyakorolt hatását, ha a készítőknek sikerül eljutniuk az olcsó tömeggyártásig. De vajon milyen globális… Tovább »
Hírek
Rohamosan megnőtt a haszonállatoknak adott antibiotikum mennyisége az elmúlt tíz évben Európában, így erősödik az a félelem is, hogy az állatok húsával elfogyasztott hatóanyag miatt súlyos betegségeknél semmit sem ér majd a kórházban adagolt antibiotikum, a kórokozók ugyanis rezisztenssé válhatnak a hatóanyagokkal szemben.
Hírek
A dél-amerikai szarvasmarha-tenyésztés, és az ázsiai széntüzelésű energiafejlesztés a legkárosabb vállalkozások a természetre nézve. Ez a lényege annak az ENSZ által támogatott jelentésnek, amely szerint e vállalkozások rejtett költségei jóval meghaladják bevételeiket.
Az üzemeltető adatvédelmi irányelveivel kapcsolatosan ezen az oldalon további tájékoztatást kaphat.
Weboldalunk sütiket használhat a honlap optimizálásának céljából. A Sütik fontosak a weboldal megfelelő működéséhez, valamint a sütiket a felhasználói élmény fokozásának érdekében is használunk. Segítségükkel statisztikai adatokat gyűjtünk az oldal optimális működéséhez, és az érdeklődőnk preferenciáinak megfelelően fejlesztjük tovább weboldalunkkat.
Alapvető it biztonságtechnológiai szempontok alapján a tűzfalunk által elhelyezett sütik nem tilthatóak le, hiszen ez az oldal biztonsági kockázatát növelné.
A szükséges sütik nélkül az oldal felhasználása, az alapvető funkciók működése nem teljesülhet maradéktalanul! Kérjük az optimális felhasználás érdekében járuljon hozzá használatukhoz az alábbi gomb segítségével.