Dél-Koreában betiltanák a kutyahús evést

2023. november 18.

Hírek

Külön törvényben tiltaná meg a kutyaevést Dél-Koreában az országot kormányzó Néphatalom Párt, hogy ezzel véget vessenek az egyre ellentmondásosabb hagyományról szóló társadalmi vitáknak.

Állatvédelem: 100 év lemaradásban Ausztriától

2023. november 13.

Hírek

Bár az állatvédelem minőségében legalább száz év a lemaradásunk, az állatok védelme iránti eltökéltségben versenyben vagyunk az osztrák állatvédőkkel. Az ausztriai Wels állatmenhelyével került baráti kapcsolatba a Macskaárvaház és a Szurkolók.

Gorillák London utcáin

2023. július 28.

Hírek

Aki az idén Londonba látogat, a brit főváros számos történelmi és idegenforgalmi nevezetessége mellett egy átmeneti újdonságra is felfigyelhet. A Covent Garden városrész utcáin 15 életnagyságú gorillaszobor várja őket.

Idén elmarad a nagy izlandi bálnamészárlás

2023. június 22.

Hírek

Augusztus végéig felfüggesztették az idei bálnavadászatot Izlandon. A döntés valószínűleg véget vet az ellentmondásos bálnavadászatoknak. “Ha itt nem lehet emberségesen bálnára vadászni, akkor sehol se lehet”.

Sorsfordító – dokumentumfilm a Macskaárvaház Alapítványról

2023. június 10.

Hírek

Sorsfordító lett a címe Lányi Adél filmrendező, Fehér Ágoston operatőr, és Edőcs Bálint vágó most elkészült dokumentumfilmjének, amely egy kis heves vármegyei faluban, Kápolnán működő állatvédő szervezet, a Macskaárvaház Alapítvány munkáját, küzdelmeit, sikereit, filozófiáját mutatja be

Új EU-s ötlet: kevesebb utaztatatást az állatoknak, és egységesebb címkézést

2023. április 18.

Hírek

Nincs egységes szabályozás, az érdekeltek ott játsszák / használják ki az élőállat-szállítási szabályokat, ahol csak tudják, úgyhogy az Európai Bizottság felülvizsgálná a hatályos rendszert. Az Európai Számvevőszék az elmúlt időszak pénzügyi vizsgálatai után a legfrissebb riportjában a mezőgazdasági logisztikával foglalkozott. Megállapította, hogy a termelők és a feldolgozók igyekeznek hasznot húzni a regionális költségkülönbségekből, amelyek jelentős tételek, mivel… Tovább »

Nyílt levél az állatvédelemről Orbán Viktornak

2023. április 9.

Hírek

Tisztelt Miniszterelnök úr! Annak alapján, hogy Ön olykor a kutyáival, olykor az ürömi kutyamenhelyen fotózkodik, feltételezem, hogy nem közömbös Önnek az állatvédelem ügye. Ez esetben azt is fel kell tételeznem, hogy nem kap kellő tájékoztatást e terület immár katasztrofális helyzetéről.