A pollenallergia fő oka a légszennyezés

2022. szeptember 4.

Hírek

„Az emberi szervezet az evolúció során alkalmazkodott a pollenekhez, tehát önmagukban általában nem károsítják az egészségünket. A pollenallergiában szenvedők rohamosan növekvő száma elsősorban annak a következménye, hogy a légszennyezéssel a virágport is számunkra ártalmassá tettük” – állapította meg Szegő Judit környezetkutató, a Levegő Munkacsoport programvezetője.

Az allergia kezelésének 5 természetes módja

2021. szeptember 16.

Hírek

Sajnos az allergia rengeteg ember életét keseríti meg akár hosszú hónapokon keresztül is egy évben. Végeláthatatlanul viszkető szemek, folyamatosan csöpögő orr, kellemetlen bőrirritációk – ezek mind a gyakori allergiás panaszok közé tartoznak. De hogyan is enyhíthetők ezek a tünetek természetes módon? Mutatjuk!

Allergén növények 1-2

Kiadványok

Földünkön közel 300.000 virágos növényfaj ismert, azonban csak néhány száz termel allergén pollent, és ezek közül is alig 50-80 faj fordul elő hazánkban. Elsősorban azok a növények okoznak allergiát, melyek sok virágport termelnek, és azt a levegőbe is juttatják (azaz szélbeporzásúak), hosszan virágoznak és tömeges elterjedésűek.

Megjelentek az első allergén növények pollenjei

2021. január 28.

Hírek

A legtöbb ember számára az allergiaszezon csak tavasszal, illetve nyáron, az egyes fűfélék virágzásával kezdődik. Az átlagoshoz képest jóval melegebb téli időszak miatt azonban egyes növények már most megkezdték virágzásukat.

Idén sem könnyíti meg a Kormány a parlagfű-allergiások életét

2020. június 20.

Hírek

Szembe kell nézni a lakosságnak azzal a ténnyel, hogy rendkívül magas parlagfű-fertőzöttség és pollenszám miatt fog szenvedni 2020-ban is? Továbbá el kell viselnie, hogy egyre nő az allergiások száma és egyre többen lesznek asztmások?

A klímaváltozás hosszabb és durvább pollenszezont hoz

2019. április 12.

Hírek

Húsz év adatai alapján úgy tűnik, hogy a pollenallergiásoknak csak rosszabb lesz: ahogy melegszik az idő, kitolódik a pollenszezon, és az allergén pollenek koncentrációja is növekszik. Ráadásul ez a trend az egész világon megfigyelhető.

Ne dőljön be a parlagfű készítményeknek!!!

2018. szeptember 9.

Hírek

Vese- és agykárosodást is okozhatnak azok a parlagfűből készült tabletták, teák, lekvárok, kivonatok, melyeket parlagfű-allergia gyógyítására ajánlanak az interneten.

Állítólag beszigorítanak parlagfűügyben

2018. június 21.

Hírek

Az idei parlagfűszezonban minden eddiginél szigorúbb ellenőrzésekre és a közérdekű védekezések minél gyorsabb elrendelésére kell számítani. Június végéig kell kiirtani a gyomot.

Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak!

2018. március 19.

Hírek

Fazekas Sándor 2010-es színrelépése eddig 8 keserves évet hozott a parlagfű-allergiások számára. A miniszter egy percig sem csinált abból titkot, hogy amíg ő döntéshozói pozícióban van, addig foggal-körömmel védi az agrártámogatásokat bezsebelő, hanyag földbirtokosokat és a Magyarországon tenyésző többszázezer hektár parlagfüvet.

Nemzeti konzultáció a parlagfüről vegyes eredményekkel

2018. január 10.

Hírek

Környezet- és egészségvédelemmel foglalkozó civil szervezetek rendhagyó nemzeti konzultációt indítottak a parlagfűről. Ezúttal a pártokat kérdezték meg, hogyan javítanának a 2 millió allergiás életminőségén.