Idén sem könnyíti meg a Kormány a parlagfű-allergiások életét

2020. június 20.

Hírek

Szembe kell nézni a lakosságnak azzal a ténnyel, hogy rendkívül magas parlagfű-fertőzöttség és pollenszám miatt fog szenvedni 2020-ban is? Továbbá el kell viselnie, hogy egyre nő az allergiások száma és egyre többen lesznek asztmások?

A klímaváltozás hosszabb és durvább pollenszezont hoz

2019. április 12.

Hírek

Húsz év adatai alapján úgy tűnik, hogy a pollenallergiásoknak csak rosszabb lesz: ahogy melegszik az idő, kitolódik a pollenszezon, és az allergén pollenek koncentrációja is növekszik. Ráadásul ez a trend az egész világon megfigyelhető.

Ne dőljön be a parlagfű készítményeknek!!!

2018. szeptember 9.

Hírek

Vese- és agykárosodást is okozhatnak azok a parlagfűből készült tabletták, teák, lekvárok, kivonatok, melyeket parlagfű-allergia gyógyítására ajánlanak az interneten.

Állítólag beszigorítanak parlagfűügyben

2018. június 21.

Hírek

Az idei parlagfűszezonban minden eddiginél szigorúbb ellenőrzésekre és a közérdekű védekezések minél gyorsabb elrendelésére kell számítani. Június végéig kell kiirtani a gyomot.

Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak!

2018. március 19.

Hírek

Fazekas Sándor 2010-es színrelépése eddig 8 keserves évet hozott a parlagfű-allergiások számára. A miniszter egy percig sem csinált abból titkot, hogy amíg ő döntéshozói pozícióban van, addig foggal-körömmel védi az agrártámogatásokat bezsebelő, hanyag földbirtokosokat és a Magyarországon tenyésző többszázezer hektár parlagfüvet.

Nemzeti konzultáció a parlagfüről vegyes eredményekkel

2018. január 10.

Hírek

Környezet- és egészségvédelemmel foglalkozó civil szervezetek rendhagyó nemzeti konzultációt indítottak a parlagfűről. Ezúttal a pártokat kérdezték meg, hogyan javítanának a 2 millió allergiás életminőségén.

Allergia-Parlagfű Kerekasztal dec 11

2017. december 11.

Helyszín: Országgyűlés Irodaháza V. emelet 532.

Sajtótájékoztatók

Az Allergia-Parlagfű Kerekasztal az Országgyűlés Irodaháza (Budapest, V., Széchenyi rkp. 19.) V. emelet 532. számú tanácstermében 2017. december 11-én (hétfő) 9.00 órakor ülést tart.

Veszélyes parfümök támadják a nőket

2017. november 27.

Hírek

Új, rejtélyes betegséget diagnosztizáltak, amelyet a mindennapi élet során használt parfümök, illatosítószerek váltanak ki. A betegség tünetei lehetnek igen enyhék, de olyan súlyosak is, amelyek már komolyan befolyásolják a beteg mindennapi életét.

A jövő nemzedékek szószólója a parlagfű hatékonyabb visszaszorítását sürgeti

2017. június 5.

Hírek

Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója az egészséges környezethez való jog biztosítása érdekében hatékonyabb kormányzati fellépést sürget a parlagfűvel fertőzött területek felderítésére és a fertőzés megelőzésére, hangsúlyozva azt is, hogy a parlagfű okozta gazdasági károk, valamint egészségügyi és szociális kiadások nagyságrendekkel haladják meg a parlagfű elleni érdemi fellépés költségeit.

Csendben kimúlt az Allergia-Parlagfű Kerekasztal

2017. április 20.

Hírek

Miután 1 év alatt senki sem tartotta fontosnak összehívni, így március 30-án az alapszabály értelmében megszűnt a Fenntartható Fejlődés Bizottsága által működtetett, 2008-ban létrehozott Kerekasztal.