Mérföldkő a hidrogén autózásban

2018. augusztus 9.

Hírek

Nagy áttörést értek el az energiaforrásként szolgáló hidrogén szállításában az ausztrál kormány tudományos ügynökségének (CSIRO) kutatói.

Napelemet a teraszra – de nem nálunk

2018. április 12.

Hírek

Az olcsó és kis méretű napelemes rendszerek sokáig nem voltak engedélyezve az európai uniós tagállamban, de megváltozott a helyzet. Németország zöld utat adott.

beszélhetünk e jövő időben Magyarországról atomerőmű nélkül?

2014. március 05.

Helyszín: Bp. XXII. Nagytétényi út 274.

Programok

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület  március 5-én szerda este 6-tól a Cziffra György Művelődási Házban – Bp. XXII. Nagytétényi út 274. – 276. a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva érhetik el – vendégünk és előadónk lesz dr. Munkácsy Béla, az ELTE Környezet és Tájföldrajz Tanszékének oktatója, kutatója, aki a fenntartható… Tovább »

Kétmilliárd $ alternatív járgány kutatásra

2013. március 17.

Hírek

Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy kétmilliárd dolláros kutatási alapot hoz létre nem olajalapú üzemanyaggal, hanem elektromos árammal, földgázzal, biológiai vagy más anyagokkal hajtott és olcsóbb járművek kifejlesztésének érdekében.

Tiszta győzelem a második budapesti Energia Futamon

2012. szeptember 23.

Hírek

40 alternatív meghajtású jármű versenyezett a Budapesti Széchenyi István téren az autómentes nap keretében. A versenyen zömmel azok a ma is elérhető zöldtechnológiák mérettek meg, amelyeket a járműgyártók fel is használhatnak, de több prototípus is rajthoz állt.

MVM Energia Futam 2012

2012. szeptember 22.

Helyszín: Budapest Széchenyi tér

Programok

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. idén szeptember 22-én, most szombaton rendezi meg Budapesten az MVM Energia Futamot, az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét a Lánchíd pesti hídfőjénél a tavalyi, európai fővárosban elsőként megtartott hagyományteremtő indulást követően. Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok csendes versenye mellett, az MVM Jövő Hídja rendezvény fiatal… Tovább »

Konferencia a jövő üzemanyagairól

2012. szeptember 21.

Helyszín: 1066 Budapest, Jókai u. 6.

Programok

Az MSZP Környezetvédelmi – és az Infrastruktúra Tagozatai szervezésében K O N F E R E N C I Á T tartunk, az Európai Mobolitási Hét (szeptember 16 – 22.) „Mozdulj jó irányba!” rendezvény sorozat keretében. A konferencia időpontja: 2012. szeptember 21. 14.00 óra A konferencia helye: MSZP székház 1066 Jókai u. 6. mfsz. színpad… Tovább »