Jön az Apple éltető alumíniuma

2018. május 15.

Hírek

Az Apple összeállt az Alcoával és a Rio Tintoval, a felek által alapított közös vállalat forradalmasítaná az alumíniumgyártást, amely üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli alumínium-előállítást tesz majd lehetővé.

Az aludoboz végtelenszer újrahasznosítható! Lenne…

2018. április 1.

Hírek

Akár egy 30.000 fős kisváros éves áramfogyasztásának költsége is megtakarítható lenne a jelenleg a lerakókra kerülő alumínium italdobozok teljes körű újrahasznosításával. Ebből a mennyiségből például 650.000 biciklit lehetne gyártani.

Gazdagok és felelőtlenek vagyunk: így pazarlunk az aludobozokkal

2017. április 18.

Hírek

Magyarországon évente 800-900 millió darab sörös és üdítős alumínium italdoboz kerül forgalomba, de ennek felét, mintegy 450 millió darab aludobozt nem hasznosítják újra. Ez környezetvédelmi és gazdasági szempontból is óriási pazarlás, hiszen az alumínium minőségromlás nélkül szinte 100 %-ban és akárhányszor újrahasznosítható.

Innovatív módon használják újra a vasat és az alumíniumot

2016. november 8.

Hírek

A Norvég Alap HU09 Zöld Ipari Innováció programjának keretében az utóbbi években 37 projektet támogatott Magyarországon, közel 22,9 millió euró összértékben. 2016. október 27-29-én nemzetközi konferencián számoltak be a résztvevők az eredményekről, majd két Miskolc közeli üzemet látogattak meg egy tanulmányút keretében. Beszámoló – I. rész.

Tudta? Az évi 900 millió aludoboz fele a szemétben végzi

2016. augusztus 28.

Hírek

Az újrahasznosított üdítős- és sörösdobozokból bicikli- és repülőgépalkatrészek is készülnek. Magyarországon évi 450 millió darab üdítős, sörös és energiaitalos doboz végzi a vegyes hulladékban, pedig ez az értékes nyersanyag teljes egészében visszaváltható és újrahasznosítható. „Dobd be magad” néven új környezetvédelmi program indult szelektív gyűjtésük népszerűsítésére.

Nespresso kapszula újrahasznosítás

2015. szeptember 16.

Helyszín: Csepel Budafoki út 5-7

Sajtótájékoztatók

 Nespresso és az Inter-Metál Kft. közös, kapszula újrahasznosítást bemutató sajtótájékoztatója.

Fogyasztásunk hatásai a természeti erőforrásokra – Kolontártól az esőerdőkig

2012. október 25.

Helyszín: ECO CAFÉ 1062 Budapest Andrássy út. 68.

Sajtótájékoztatók

Szeretettel várunk kerekasztal beszélgetésünkre, amelyre ezúttal egy brazíliai és egy kameruni vendéget is meghívtunk. Az ő személyes példáikon keresztül sok érdekességet megtudhatunk a szülőföldjükről, valamint a fejlődő és fejlett világ "erőforrás-ügyleteinek" összefüggéseiről.

Még mindig magas az alumíniumkoncentráció a Tornában

2011. szeptember 29.

Hírek

A vörösiszap-katasztrófa után csaknem egy évvel is magas, a határértéket jóval meghaladó az alumíniumkoncentráció a Torna patakban – közölte a Greenpeace Ausztria szeptemberben végzett vizsgálatai eredménye alapján.