Idén sem könnyíti meg a Kormány a parlagfű-allergiások életét

2020. június 20.

Hírek

Szembe kell nézni a lakosságnak azzal a ténnyel, hogy rendkívül magas parlagfű-fertőzöttség és pollenszám miatt fog szenvedni 2020-ban is? Továbbá el kell viselnie, hogy egyre nő az allergiások száma és egyre többen lesznek asztmások?

Joint Ambrosia Action (Közös Parlagfű Akció) projekt Nemzetközi Tudományos Konferencia

2019. május 29. - 2019. május 29.

Helyszín: Dunakiliti, Csölösztői út 1.

Programok

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar tisztelettel meghívja Önt az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Programban támogatást nyert Joint Ambrosia Action (Közös Parlagfű Akció) projekt Nemzetközi Tudományos Konferenciájára. A konferencia célja, hogy a résztvevők megismerhessék a projekt tudományos eredményeit, valamint a szakmai közönség számára átfogó képet adjon a parlagfűvel kapcsolatos legfrissebb kutatások eredményeiről. Várjuk… Tovább »

Tudta? A parlagfű az igazi illegális migráns

2016. augusztus 20.

Hírek

A parlagfű önző érdekből, a jobb élet remé­nyében, mindenféle engedély nélkül jött át a déli határon, és a magyarok munkáját nem veszi ugyan el (sőt, adna is teendőt sokaknak, ha a parlagfűirtásra szánt közpénzek nem válnának minden évben a palástolatlan lopás áldozatává), ám az egészségüket, a jó közérzetüket és a nyugalmukat annál inkább – úgyhogy… Tovább »

Másodfokú parlagfű riasztás

2014. augusztus 14.

Hírek

A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet.

A parlagfű nem ismer határokat

2013. május 30.

Hírek

A parlagfű 15 éve Magyarország leginkább kárhoztatott gyomnövénye. Veszedelmes szántóföldi gyom, amely sokak allergiás és asztmás betegségéért felelős. A parlagfű virágpora több allergiás megbetegedés okozója, mint az összes többi allergén növényé együttvéve.

Ki fogja elrendelni a parlagfű-pollen riasztást?

2012. július 30.

Hírek

Gyorsítani kell a parlagfűirtást, mert rövidesen indul a tömeges virágzás. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület az idén is működteti telefonos bejelentővonalát (+36-80-204355) és internetes bejelentőlapját.

Parlagfű kormánybiztost!

2011. június 1.

Hírek

A parlagfűhelyzet rendezésére kormánybiztos kinevezését sürgették civil szervezetek, szakértők valamint országgyűlési képviselők az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának tegnapi ülésén.