Megújulós energia – de milyen áron?

2020. július 2.

Hírek

A legtöbben a megújuló energiaforrásokról a napra és a szélre gondolnak, ám van olyan energiaforrás is, amiből – ha nem tervezzük meg kellően – környezeti szempontból nem túl fenntarthatóan nyerhetünk energiát. A zöld HVG bemutatja, mi minden szolgálhat még megújuló energiaforrásként.

Legyél Te is prosumer! Ámon Ada közgazdász az energiademokráciáról

2020. július 1.

Hírek

Az Európai Bizottságtól kapta meg elsőként az Európai Fenntartható Energia Díjat a “Nők az energiaiparban” kategóriájában. Mik a legfontosabb feladatai az újonnan megalapított budapesti Klíma és Környezetvédelmi főosztály vezetőjének? Az energetika a korrupció melegágya – hogyan tehet ez ellen az „energiademokrácia?

Nagy harcra készül az első magyar “Energetika” Ámon Ada

2020. június 23.

Hírek

Ma délelőtt 11 órakor ért véget az a nemzetközi  online ceremónia, aminek során Ámon Ada energia- és klímapolitikai szakember  – egy francia és egy német kolléganőjével együtt – átvehette az Európai Bizottság most alapított “Women in Energy” díját.

Ámon Ada: Kell Paks 2 helyett egy b-terv

2019. január 16.

Hírek

Elszomorító, amiként az Orbán-kabinet meg akarja úszni az uniós klímacélok teljesítését, miközben túlzott fogyasztási előrejelzésekre hivatkozva, a német intézkedéseket félreértve, b-terv nélkül új atomerőművet tervez – véli az E3G nevű berlini szakintézetnél dolgozó Ámon Ada környezetvédő.

Atomvita a paksi bővítésről

2018. október 13.

Hírek

Aki lemaradt a Stádium 28 Kör által szervezett Paks II fórum élő közvetítéséről vagy szeretné még egyszer megnézni azt, annak most jó hírünk van.

Hűtlen kezelés vagy hazaárulás Paks 2?

2018. március 17.

Hírek

Ámon Ada, a Karácsony Gergely által meghirdetett árnyékkabinet zöldminiszter-jelöltje szerint felmérhetetlen károkat okozott az a nyolc év, amikor a környezet- és természetvédelemnek nem volt képviselője a kormányban.

Paksnak annyi, ha Ámon Ada lesz a környezetvédelmi miniszter

2018. március 11.

Hírek

Karácsony Gergely ma mutatta be árnyékkormányának tagjait – egyelőre csak a kormánya felét nevezte meg, a többi helyre a szövetséges pártok jelöltjeit várja. Az újra létrehozandó környezetvédelmi minisztérium élére Ámon Ada az Energiaklub korábbi vezetője a jelölt.

Sajnos, az ostoba üzenet is eljut a választóhoz

2016. július 6.

Hírek

A magyar energiapolitika egyik legfőbb baja ma az, hogy a rövid távú haszonszerzésre törekvő politikusok félnek a hosszú távú megoldásoktól. Az energiahatékonysági projekteknél is megelégednek azzal, hogy adnak félmilliárd forintot hűtőgépcserére, mert akkor szerintük már zöld mázzal lekenhető a költségvetés. Az Energiaklub élén szerzett tapasztalatait most uniós szinten kamatoztató Ámon Adát kérdezte a HVG.

Vezetőváltás az Energiaklubnál

2015. június 1.

Hírek

Nemzetközi szintre vált a fenntartható fejlődés és megújuló energia témakörben Ámon Ada, az Energiaklub Szakmapolitikai Intézet vezetője, aki az elmúlt időszakban főleg a Paks2 beruházással, ill. az atomenergiával kapcsolatban szerepelt a hírekben.

Elképedéssel hallgatom – Ámon Ada az orbáni atomálomról

2013. október 29.

Hírek

Olyan kijelentéseket tett Orbán Viktor a hazai atomenergia-termelés növeléséről, melyek végrehajtására még ő sem lehet képes – állítja az Energiaklub igazgatója. A tervek ráadásul a rezsiharcot is veszélyeztethetik.