Csak 84 amuri leopárd él a vadonban

2018. július 17.

Hírek

Tudósok becslése szerint 84 egyedet tesz ki a súlyosan veszélyeztetett amuri leopárd (Panthera pardus orientalis) vadon élő populációja az oroszországi Tengermelléki határterület délkeleti részén és az észak-kínai Csilin tartományban.

Szem előtt a nem szem előtt lévő veszélyeztetett fajok

2015. október 2.

Hírek

Szajga, csiru, és sorstársaik. Október 4 az Állatok Világnapja, -mely alkalmából a WWF a kevésbé “szem előtt lévő” veszélyeztetett fajokra, fajcsoportokra hívja fel a figyelmet, és a természetes élőhelyeket fenyegető emberi tevékenységek megfékezésére szólít fel.

Nőtt az amuri leopárd állománya

2015. február 18.

Hírek

A WWF németországi szervezete szerint az Oroszország távol-keleti részén és azzal határos kínai vidékeken élő amuri leopárdok száma a 2007-ben számolt 35-ről 70 körülire emelkedett.

Ember mentes tigris rezervátumot terveznek

2014. március 25.

Hírek

Kína északkeleti részén a vadon élő szibériai tigriseket és leopárdokat nyomon követő vizsgálatok a populációk regenerálódását tárták fel.

HD videó amuri leopárdokról

2013. december 28.

Hírek

Először sikerült HD-minőségű videofelvételt készíteni vadon élő amuri leopárdokról Kínában. A kihalás fenyegette faj állományát már csak 40 példánya becsülik.

Újabb veszély az amuri nagymacskákra

2012. november 26.

Hírek

Visszafordíthatatlan károkat okozna az amuri tigrisek és leopárdok élőhelyében az Oroszország távol-keleti vidékére tervezett fölgáz-cseppfolyósító üzem.