Nagy fogás: 870 medvetalp és 4 szibériai tigris maradványa

2018. január 31.

Hírek

Egy tonna medvetalpat, tigrisek maradványait, békák és szarvasok nemi szervét találták az orosz Távol-Keleten őrizetbe vett csempészeknél, akik zsákmányukkal Kínába tartottak – közölte egy állatvédő szervezet.

Kazahsztán vadon élő tigrist akar

2017. szeptember 9.

Hírek

Az asztanai Expo 2017-en kötött együttműködési megállapodást Kazahsztán és a WWF, melynek értelmében csaknem 70 évvel kiirtása után újra meghonosítják a vadon élő tigrist Kazahsztánban.

Átfogó tigrisszámlálás kellene Délkelet-Ázsiában

2015. május 31.

Hírek

Az orosz kormány által közzétett adatok szerint mintegy 540 egyedre nőtt az amuri avagy szibériai tigrisek egyedszáma az ország területén az utóbbi 10 évben. Átfogó tigrisszámlálásra lenne szükség a délkelet-ázsiai országokban is.

Ember mentes tigris rezervátumot terveznek

2014. március 25.

Hírek

Kína északkeleti részén a vadon élő szibériai tigriseket és leopárdokat nyomon követő vizsgálatok a populációk regenerálódását tárták fel.

Szopornyica tizedeli a tigriseket

2013. augusztus 14.

Hírek

Szűkülő élettér, orrvadászat, és fogyatkozó zsákmány mellett egy rejtélyes betegség is fenyegeti a szibériai tigris ötszáznál is kisebb vadon élő állományát. Az elmúlt években az amúgy vadonban magányosan és rejtőzve élő tigrisek közül párat lesoványodva, teljesen zavart viselkedéssel, minden félelem nélkül emberekhez közeledve láttak.

3 helyen nőtt a tigrisek egyedszáma

2012. december 29.

Hírek

A Wildlife Conservation Society bejelentése szerint jelentős eredményeket értek el a tigrisek három kulcsfontosságú elterjedési területén a jobb hatósági intézkedések, a további élőhelyek védelme és az erősebb együttműködés eredményeképpen.

Újabb veszély az amuri nagymacskákra

2012. november 26.

Hírek

Visszafordíthatatlan károkat okozna az amuri tigrisek és leopárdok élőhelyében az Oroszország távol-keleti vidékére tervezett fölgáz-cseppfolyósító üzem.