Tollas vendégeink – Madarak és Fák napi programok

2019. május 10. - 2019. május 10.

Helyszín: Szarvas, Anna-liget 1.

Programok

2019. május 10.-én, Madarak és Fák napján az Anna-liget árnyas fái közé várjuk kedves vendégeinket színes természetismereti programokkal. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén a park sokféle látnivalóján túl az alábbi eseményekbe bárki bekapcsolódhat. 10 óra: Madárgyűrűzés 10:30 Vízi madarak tavi látványetetése 11 óra: Madárgyűrűzés 11:30 Fakókeselyűk látványetetése 12 óra: Madárgyűrűzés 12:30 Hollók… Tovább »

Különleges újdonságokkal nyit kaput a Körösvölgyi Állatpark

2019. március 15.

Helyszín: Szarvas Anna-liget

Programok

A téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit látogatói számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén idén is számos újdonsággal készülünk vendégeink számára.  2019. március 15-én sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket Kikeleti Kapunyitó rendezvényünkre, melynek keretében, a 9 órai kapunyitást követően 10 órakor ünnepélyes átadásra kerülnek az Anna-liget… Tovább »

Új vízi tanösvény nyílt Szarvason

2018. június 22.

Hírek

A Körösvölgyi Állatpark mellett nemrég átadott Jégmadár tanösvény a Szarvas-Békésszentandrási Holt-Köröst és annak élővilágát mutatja be, az állomásokat a gyönyörű Anna-liget mellett, a holtág vizében alakították ki.

Fakó keselyű, vadmacska, uhu és új vízi tanösvény is várja a látogatókat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

2018. június 01. - 2018. augusztus 31.

Helyszín: Szarvas Anna-liget

Programok

A nyár folyamán is számos újdonsággal, programmal, látványossággal várja látogatóit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye. A több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző, a Körösvölgyi Állatparkban bemutatott állatok sorát idén is jónéhány új faj gazdagítja. A mintegy három méteres szárnyfesztávolságú, valaha az Alföldön is gyakoribbnak számító fakókeselyű, vidékünkön már csak ritka… Tovább »

Jégkorszakot idéző óriás Szarvason

2017. április 8.

Hírek

Igen ritka látványossággal, a ma élő, legnagyobb testű szarvasfajjal gazdagodott a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban bemutatott állatfajok listája. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén a Kárpát-medence állatfajainak egyik leggazdagabb gyűjteménye tekinthető meg, közöttük az újonnan érkezett, furcsa külsejű kuriózummal, a jávorszarvassal.

Régi kedvencek és új lakók Szarvason

2017. március 15.

Hírek

Mától ismételten megnyitja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Szarvason található, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye. A hideg téli szezont átaludták a teknősök, a nyestkutyák és részlegesen a borzok is, akikkel tavasszal ismét találkozhatnak látogatóink.

Körösösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark komplex turisztikai fejlesztése

2017. február 06.

Helyszín: Szarvas, Anna-liget 1.

Sajtótájékoztatók

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja a GINOP 7.1.5-16 számú pályázat keretén belül közel 331 millió Ft támogatással megvalósuló „Körösösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark komplex turisztikai fejlesztése” című projekttel kapcsolatos sajtótájékoztatóra.