Áramhiánnyal fenyeget a hőség és az aszály Kínában

2022. augusztus 24.

Hírek

Nagyon alacsony a folyók vízállása, nem kapnak elég vizet az erőművek. Csungkingben már korlátozzák a bevásárlóközpontok nyitvatartását, hogy rövidebb ideig kelljen csak járatni a légkondit.

Rekordon az európai áramár

2017. január 17.

Hírek

Évtizedes rekordokat döntöttek meg az elmúlt napokban az európai piaci villamosenergia-árak, miközben a rendkívül hideg időjárás miatt csúcsra járatott atomerőművekből több nem működik és az energiaszektor sztrájkokkal küzd – írja a Bloomberg hírügynökség.

Az argentin rezsicsökkentés ára

2013. december 25.

Hírek

Folyamatos áramkimaradások keserítik meg az argentin főváros életét, miután a déli féltekén beköszöntő nyár közel 38 fokos kánikulájában újabb rekordokat döntött a Buenos Aires-iek áramfogyasztása. A fogyasztói árak befagyasztása miatt a szolgáltatóknak nem éri meg korszerűsíteni az elavult hálózatot.

Áramszünetek jöhetnek az EU-ban

2013. október 29.

Hírek

Szerte Európában áramszünetekre kell számítani, mert egyre kevésbé kifizetődő hagyományos erőművet üzemeltetni – mondta a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező német RWE vezetője egy mai interjúban.

Súlyos áramhiány Kínában

2011. május 31.

Hírek

Kína emeli az ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági célra felhasznált elektromos áram árát, hogy enyhítse a hálózatok terhelését, csökkentse a hét éve nem látott mértékű áramhiányt – jelentette be a nemzeti fejlesztési és reformbizottság.