Projekt az árvízvédelem megújításáért

2018. október 2.

Hírek

Danube Floodplain elnevezésű projekt indult idén nyáron, és a 30 hónapig tartó nemzetközi együttműködés résztvevői a Duna vízgyűjtő árvízvédelmének megújítását célozzák. A projekt keretében megrendezett első hivatalos találkozó Bukarestben zajlott az elmúlt héten.

Önkormányzati pofon a Római-partért Egyesületnek

2017. október 27.

Hírek

Megvonta az önkormányzat a névhasználati jogot a Római-partért Egyesülettől. Az ingatlanosok érdekképviseleti “civil”egyesülete a múlt hónapban kiadósat zsidózott a Facebookon. A testület szerint így méltatlanná vált a “Római” név további viselésére.

Mérföldkő a vizeinknek

2015. február 2.

Hírek

Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. Az egészséges vizesélőhelyek nemcsak a változatos és gazdag élővilág szempontjából, de az ember számára kulcsfontosságú ivóvíz miatt is nélkülözhetetlenek. A WWF regionális kezdeményezésben 2025-ig 2 millió hektár vizesélőhely állapotának javítását tűzte ki célul, összesen hat ország területén, a Dunán és mellékfolyóin.

Római-part: a civilek ugyancsak vizsgálatot követelnek

2013. március 5.

Hírek

Üdvözöljük, hogy Tarlós István felismerte hibáját, és 3 nappal a mederfeltöltéses gátépítési határozat után már szakvéleményeket óhajt. Ezzel a Római-partért aggódó civilek követeléseinek teljesítésétől már csak egyetlen lépés választja el: függessze föl a megalapozatlan közgyűlési határozat végrehajtását!

Izgalmas programok Béda-Karapancsán

2013. január 16.

Hírek

A Mohács szomszédságában lévő területen sokféle program közül választhatnak a látogatók: Fehér Gólya Múzeum, lovaskocsizás, kenuzás, kerékpározás, halászbemutató, halászleves vacsora.

Öt ország együtt a természetért

2012. július 7.

Hírek

Magyarország és négy szomszédos állam közös védett területet jelöl ki a Duna, a Dráva és a Mura mentén. A horvát szakaszon ugyanakkor folyószabályozási tervek veszélyeztetik a természetes állapotokat.

Mi legyen a jövője az egykori Hortobágy-Sárrét ártérnek?

2011. november 15.

Hírek

A 9331 km² kiterjedésű vizsgálati terület a Kárpát-medence szabályozás előtti legnagyobb egybefüggő ártérhálózatát és napjainkban a belvíz és aszály által leginkább veszélyeztetett térséget foglalja magába.