A klímaváltozás dráguló következményei

2017. március 31.

Hírek

175 000 millió dollár. Ekkora kárt okoztak a természeti csapások tavaly a világban. Ez az összeg csaknem a kétszerese az előző évinek. 2015-ben 94 milliárd dollárba kerültek a földrengések, a hurrikánok, a ciklonok és az áradások.

Állatkerti állatok után is kutatnak a grúz fővárosban

2015. június 15.

Hírek

A mentők ma folytatták a kutatást Tbilisziben az előző napi ítéletidőben eltűnt több mint húsz ember és az állatkertből kiszabadult vadállatok után. Az árvíz több mint egy tucat ember halálát követelte. Vízilovak, tigrisek egyéb vadak városszerte.

Durvul a brit árvíz a rekordesők miatt

2014. február 11.

Hírek

Egyre súlyosabb az árvízhelyzet Anglia déli és délkeleti részén, ahol már a fegyveres erők is bekapcsolódtak a mentésbe. A brit miniszterelnök ma a legsúlyosabban érintett megyékbe ment el. Politikai csata lett a felelősség kérdése. Az idei volt az elmúlt két évszázad legcsapadékosabb januárja Angliában.

Nem kapunk támogatást az árvízkárra

2013. október 3.

Hírek

A kormány kért, de nem kap segítséget az EU-tól az árvízkárok enyhítéséhez. Brüsszel szerint túl kicsi kárt okozott a tavaszi áradás, így nem vagyunk jogosultak az apanázsra. Az osztrákoknak, németeknek, cseheknek, románoknak jár pénz.