Nagy harcok árán pár tucat megawattot hozott a METÁR

2021. február 19.

Hírek

2021. február 12-én a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közzétette a 2020. július idusán kiírt METÁR-pályázat eredményeit. Az ASTRASUN Solar igazgatója, dr. Keresztes Attila – bár a vállalat projektje nem sokkal, de lemaradt a szerencsés élbolytól –, megosztotta gondolatait arról, hogy számára milyen tanulságokkal szolgált a magyar megújuló energia ipar támogatott árért folytatott versenye.

Hatvani állatvédőkhöz jut elsőként az Astrasun-energia

2020. november 20.

Hírek

Negyedévente egy napelemes rendszert biztosít állatmenhelyek számára az Astrasun Csoport legalább egy éven keresztül, így 2021. októberig legkevesebb három állatmenhely részesül a költségeiket csökkentő támogatásban. A 2020. októberben kiírt pályázat első nyertese a hatvani Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány – a szervezet jászfényszarui menhelyének mindennapjait fogja az Astrasun könnyebbé tenni tiszta energiaforrással.

Fejjel a falnak – zsákutcába juthat a magyar napenergia-ipar

2020. november 11.

Hírek

A magyar megújuló energia piac szereplőit az október végén közzétett a METÁR-tender eredmények tartják lázban. Mint ismeretes, 2020 őszén több, mint ötszörös volt a túljelentkezés az ún. METÁR-tenderre, amit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ír ki megújuló energiaforrásból történő támogatott villamosenergia-termelésre.

Éhen halhat az aranytojást tojó tyúk

2020. július 30.

Hírek

Szakmai és befektetői szempontból egyaránt félreérthetőnek tartja az ASTRASUN csoport a METÁR-tender sikerességéről és a külföldieket is vonzó projektalapú finanszírozásról a napokban megjelent híreket. Az ASTRASUN nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy – jóllehet a megújuló energia-ipar húzóágazata egyre inkább a napenergia lett az Európai Unióban, és fejlődése felívelő ágban van – a napenergia-piac új… Tovább »