A jövő nemzedékek szószólója a parlagfű hatékonyabb visszaszorítását sürgeti

2017. június 5.

Hírek

Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója az egészséges környezethez való jog biztosítása érdekében hatékonyabb kormányzati fellépést sürget a parlagfűvel fertőzött területek felderítésére és a fertőzés megelőzésére, hangsúlyozva azt is, hogy a parlagfű okozta gazdasági károk, valamint egészségügyi és szociális kiadások nagyságrendekkel haladják meg a parlagfű elleni érdemi fellépés költségeit.

Kaotikusan folytak el a parlagfű elleni védekezés pénzei

2017. május 29.

Hírek

Nem működött eredményesen a parlagfű elleni védekezés rendszere 2013 és 2015 között – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése. Hektáronként közel egymillió gyomszabályozási eszközök beszerzésére- eredménytelenül.

Így gazdálkodtunk a szén-dioxid kvótákkal az ÁSZ szerint

2016. október 2.

Hírek

Az Állami Számvevőszék befejezte a CO2 kvótákkal való gazdálkodás ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a gazdálkodásban érintett, ellenőrzött szervezetek szabályozottsága megfelelt a jogszabályoknak, de vannak egyéb hiányosságok.

A rezsi nem politikai, hanem közgazdasági kérdés

2014. január 8.

Hírek

A rezsi nem politikai, hanem közgazdasági kérdés, a közszolgáltatást végző cégek méltányos árainak kiszámolása pedig a jól elszámolt önköltségen alapul – jelentette ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ellenőrzésének eredményeit összegző tájékoztatón.

33 millió kilométerenként bicikliutakra

2013. június 15.

Hírek

Használhatatlan bicikliutak is épültek az EU pénzéből – összesen 50 milliárd forintért. Több hónapos titkolózás után májusban nyilvánosságra hozta a 2007 és 2013 közötti kerékpáros közlekedésfejlesztésekről szóló jelentését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Értékmegőrzés – a nemzeti parkok ellenőrzése

2012. november 30.

Hírek

Négy nemzeti park igazgatóságának eredményességét, működésük hatékonyságát, és a kezelésükben lévő vagyonelemek hasznosítását vizsgálta helyszíni ellenőrzése során az Állami Számvevőszék. Az igazgatóságok működési kiadásai – a kiadáscsökkentő intézkedések hatására – 2011-re 10,8 százalékkal csökkentek.

Légszennyezés és klímapolitika ÁSZ sajtótájékoztató

2011. október 06.

Helyszín: Budapest, V. Apáczai Csere János u. 10

Sajtótájékoztatók

Állami Számvevőszék Kommunikációs és Intézményi Kapcsolatok Osztálya tisztelettel meghívja az Állami Számvevőszék LÉGSZENNYEZÉS ÉS KLÍMAPOLITIKA A légszennyezés ellen és a klímapolitika terén tett intézkedések hatásának ellenőrzése című sajtótájékoztatójára.