Paks 2: még mindig sok kérdés tisztázatlan

2021. május 11.

Hírek

Kizárt, hogy az orosz Roszatom az asztraveci atomerőmű építése során leejtett reaktort építse be a Paks 2-es egységbe – derült ki többek között a kötelező közmeghallgatás során az állami megrendelő és a hatóság Népszavának küldött válaszaiból.

Orbánékat nem izgatják a belorusz atomhibák

2021. március 17.

Hírek

Némi túlzással a tavaly novemberi átadása óta kisebb tűzijátékra emlékeztet a Paks 2-höz hasonlóan orosz fejlesztésű új, belorusz atomerőmű. Folyamatosak a hibák, alkatrészrobbanások, leállások. A magyar kormányt ez egyáltalán nem hozza lázba.

Ismét bedöglött Paks 2 belarusz testvére

2021. január 17.

Hírek

A biztonsági rendszer jelzése miatt le kellett állítani a nemrég üzembe helyezett Belarusz Atomerőmű egyik blokkját Fehéroroszországban – közölte a belarusz energiaügyi minisztérium tegnap. 

Újra bekrepált a Roszatom fehérorosz atomerőműve

2020. december 2.

Hírek

Alig néhány hete adták át a fehéroroszországi Asztravec (Osztrovec) városa mellett felhúzott atomerőművet, amelyet a paksi atomerőművet is bővítő Roszatom épített fel, már a második alkalommal érkeznek hírek a meghibásodásáról.

Ez sem a Roszatom napja – mi várható Pakson?

2017. augusztus 4.

Hírek

Feldőlt a reaktor a fehérorosz atomerőmű építése közben. A Roszatom szerint nem igaz, hogy leesett, csak lassan lecsúszott. Pakson is hasonló létesítmény épül. Kell-e nekünk Paks II.?

Paks 2: komoly baj van a referenciákkal

2016. május 10.

Hírek

A szentpétervári Leningrád atomerőmű után súlyos műszaki hiányosságokra derült fény a paksi bővítés másik referenciaprojektjének szánt beruházás, az asztraveci reaktor építésénél is. A PM szerint az ijesztő orosz technológiai és kivitelezési hibák rámutatnak a tervezett paksi bővítés egyik legfőbb kockázatára: Magyarország egy olyan reaktortípust kíván megvásárolni, amely még sehol a világon nem bizonyította be a… Tovább »