A multik fele lebukott a pálmaolaj szűrőn

2018. március 23.

Hírek

16 fogyasztási cikkeket gyártó multitól kérte a Greenpeace, hogy korábbi ígéretükhöz híven tegyék átláthatóvá a pálmaolaj-beszállítói hálózatukat, azonban a vállalatok fele ennek nem tett eleget. Azért a maradék 8 cég sem patyolattiszta.

Az Energiaklub üzenete a civilellenes Orbán-kormánynak

2017. január 14.

Hírek

Az elmúlt napokban a magyar kormány tagjai ellenséges nyilatkozatokat tettek a magyarországi civil szervezetek tevékenységével és átláthatóságával kapcsolatban. Az Energiaklub 25 éve dolgozik a zöld energia térnyeréséért, a klíma- és emberbarát, demokratikus energiatermelésért – Magyarországon, a magyar emberekért.

Nyílt adatokkal az átláthatóságért – K-Monitor ingyenes képzése

2013. december 14. - 2015. december 14.

Helyszín: jelentkezés az interneten

Programok

A K-Monitor közhasznú egyesület képzési és fejlesztési felhívása civil szervezeteknek és csoportoknak: innovatív és kreatív képességek elsajátítására, érdekérvényesítési, kommunikációs és mobilizációs tevékenységük fejlesztésére. Keresünk olyan civil szervezeteket, csoportokat, újságírói csoportokat vagy blogokat, amelyek: • számára fontos az átláthatóság, a mindenkori közhatalom elszámoltathatósága, a közpénzek felhasználásának tisztasága, és a közintézmények hibás működésének kiszűrése; • pl. a… Tovább »

Európai hálózat az atomenergia átláthatóságáért

2013. november 21.

Hírek

A nukleáris energia kockázatainak csökkentését tűzte ki célul a Nuclear Transparency Watch nevű frissen alakult nemzetközi szervezet, amely a nyilvánosság széles körű – európai szintű – bevonását szorgalmazza az atomenergia-szektorban zajló ügyekbe.