Aggódnak Putyinék a Paks II. körüli politikai kockázatok miatt

2021. december 1.

Hírek

Az orosz pénzügyminiszter-helyettes azzal kapcsolatban fejezte ki aggodalmát a Szövetségi Tanács politikai ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt, hogy a Paks II. beruházás körül időről-időre politikai kockázatok merülnek majd fel – számolt be az orosz TASZSZ hírügynökség.

Még többet ráfizethetünk a paksi atomra

2017. február 5.

Hírek

Világszerte az újgenerációs atomerőművek fejlesztéseinek lassulása tapasztalható, miután a 2011-es fukusimai katasztrófa miatt megalkotott új, szigorú biztonsági előírások és az egyre komplexebb technológiák miatt a költségek az eredeti tervekhez képest meredeken emelkednek. Elképzelhető, hogy ez az általános iparági jelenség a Paksi Atomerőmű 2017-2018-ban induló, mintegy 12 milliárd eurós bővítését is érintheti; az új egységek a… Tovább »

Duplán ráfizetünk a paksi atomra

2016. június 15.

Hírek

A magyar kormány továbbra sem tudja, mi legyen a Paksi Atomerőmű radioaktív hulladékával. Szűk egy hetet adott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium arra, hogy a magyar társadalom véleményt nyilvánítson a radioaktív hulladékok és kiégett fűtőelemek kezeléséről szóló nemzeti programról. A nemzeti program kidolgozását minden tagország számára előírja az Európai Unió. A magyar program egyik leglényegesebb hiányossága,… Tovább »

Az atomerőművek múltja és jövője

2016. április 20.

Helyszín: Mozsár kávézó Budapest

Sajtótájékoztatók

Meghívó 2016. április 20-án szerdán, 18 órakor GUY TURCHANY urbanista:  Az atomerőművek múltja és jövője címen tartandó előadására.

A fukusimai atomtorzót 40 év alatt bontják el

2015. június 12.

Hírek

Két év után ismét felülvizsgálta a japán kormány a 2011 márciusában a földrengés és cunami következtében megsérült fukusimai erőmű elbontásának forgatókönyvét.

Mindenképpen ráfizetünk a bősi erőműre

2014. november 23.

Hírek

Az állami MVM – amelynek nincs – és a negyedrészben állami Mol – amelynek van pénze – megvenné a többek között két atomerőművet és a bősi vízerőművet is tulajdonló Szlovák Villamos Művek irányító részvénycsomagját. Kérdés, miért?

Lebontják a fukusimai védőburkolatot

2014. október 22.

Hírek

Műanyag borítja a fukusimai atomerőmű egyes blokkjának épületét. Az üzemeltető a borítás eltávolításán dolgozik a súlyosan sérült reaktorépületnél. A teljes lebontás még 25-35 év.

Az atomenergia a múlt, üzeni Harms

2013. november 4.

Hírek

Ha Magyarországon nyíltan lehetne a televízióban vitatkozni az atomenergiáról, akkor a magyarok megértenék, Pakson miért következhetne be súlyos baleset – véli Rebecca Harms zöldpárti politikus, akit leginkább Orbán Viktor kettős beszéde zavar.

Mi folyik Japánban?

2013. október 11.

Hírek

Természetesen az obligát radioaktív vízen felül, hogy ezzel az olcsó poénnal indítsak. Vérző orrok! Elhallgattatott orvosok! Szivárgó tartályok! Emberi hiba! Segítségkérés külföldről!