A nukleáris- és a napenergia miatt likvidálta Orbán a szelet

2020. január 27.

Hírek

Ungár Péter arról kérdezte Orbán Viktort írásban, hogy miért mondta azt a miniszterelnök az évadnyitó Kormányinfón újságírói kérdésre, hogy „nem fogunk új engedélyt kiadni továbbra sem szélerőmű telepítésére”.

Kelj fel a klímáért! – zöld tüntetéssel az aktív klímaharcért

2018. szeptember 9.

Hírek

Több ezren vonultak Franciaország nagyvárosainak az utcáira, amivel a klímaváltozások elleni intézkedéseket szeretnék sürgetni. A tüntetők egyébként a nemrég lemondott környezetvédelmi miniszter, Nicolas Hulot mellett is kiálltak. Demonstrációkat tartottak többek között Párizsban, Marseille-ben, Strasbourgban és Toulouse-ban is.

Franciaországban csúszik az atomenergia kivezetése

2018. szeptember 7.

Hírek

Franciaország 2035 körül tudja a lakossági energiaellátásban 50 százalékra csökkenteni a nukleáris energia arányát a jelenlegi 75 százalékról – jelentette be Edouard Philippe miniszterelnök.

Az atomlobbi legyűrte a zöldminisztert

2018. augusztus 29.

Hírek

Lemondott a francia kormány egyik legnépszerűbb tagja, az atomenergia alkalmazását ellenző Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter.

Paks 2: indul az eladósodás. Lehet, hogy még egy hitelt felveszünk?

2017. május 8.

Hírek

Süli János, a paksi bővítésért felelős, nemrég kinevezett tárca nélküli miniszter első alkalommal tartott sajtótájékoztatót ma délután. A kérdések egy részére Aszódi Attila válaszolt, aki eddig kormánybiztosként irányította az ügyet, hamarosan pedig Süli államtitkáraként folytatja a munkát. Hónapokon belül elkezdjük lehívni az orosz hitelt

Már csak Brüsszelre vár Paks 2

2017. február 28.

Hírek

Hamarosan két új engedélyt is megkaphat a Paks II. projekt, de az orosz hitel lehívásával még várni kell, mondta a Világgazdaságnak Aszódi Attila, a beruházásért felelős kormánybiztos.

Megalakult a Paks szekció

2017. február 3.

Hírek

Mintegy 50 magyar vállalat megalapította a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-orosz tagozatán belül a Paks szekciót Budapesten. A munkacsoport információval, kapcsolatrendszerével kívánja segíteni, hogy a magyar ipar, a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítési munkájában.

Milyen hatással van a környezetre egy napelemfarm?

2016. május 12.

Hírek

Azt nem kell különösebben magyarázni, hogy egy szénerőmű közelében milyen biológiai lábnyomok képződnek, s azt se, hogy a szélturbinák keltette zaj lehet-e a környezetére káros hatással. De azt tudományos alapossággal nem vizsgálta eddig senki, hogy egy-egy napelempark létrehozása mivel jár a környezete élővilágára. Nem véletlen, hogy a pótlás éppen a britektől érkezett.

Orosz rulettet játszik a japán atomlobbi

2015. augusztus 9.

Hírek

Kockázatos vállalkozásba kezd a japán energiaipar: egyszerre két tucat atomreaktort indítanak újra több mint négyéves leállás után, mit sem törődve a folyamat kockázatosságával. A szigetországban a fukusimai atomkatasztrófa után állították le az atomerőműveket.