Spanyolország is leállítja atomerőműveit

2019. február 19.

Hírek

A spanyol energiaügyi miniszter, Teresa Ribera bejelentette, hogy Spanyolország 2025 és 2035 között mind a hét atomerőművet leállítja. Az ország a megújuló energiaforrásokból származó energiarendszer kiépítését tűzte ki céljául, 2040-től pedig a benzines, a dízel- és a hibrid autók értékesítését is betiltaná.

A svájciak nem kérnek atomenergiát

2017. május 22.

Hírek

Svájc megkérdezte állampolgárait, akarnak-e atomenergiát. Nem akarnak, úgyhogy többet nem lesz. Az Orbán gépezet a Paks2-ről szóló népszavazási kezdeményezéseket sorra elkaszálja, és azt állítja: a társadalom nem tud ilyen fontos kérdésben dönteni.

Német atomstop

2011. július 10.

Hírek

A Bundestag után a Bundesrat is áldását adta a németországi atomerőművek bezárásához. A parlament felsőháza által megszavazott új “atomtörvényt” gyökeres energiapolitikai fordulatot irányoz elő Németországban.

Az olaszoknak sem kell az atom meg a vízprivatizáció

2011. június 13.

Hírek

A tegnapi és mai olasz népszavazáson a szavazók 92 százaléka elutasította, hogy ismét atomerőművekből nyerjenek energiát, 95 % a vízszolgáltatás privatizációja ellen foglalt állást és 94 % vélte úgy, hogy a kormány tagjai nem kaphatnak felmentést az alól, hogy részt vegyenek az ellenük indított bűnvádi eljáráson. Hazai zöldek az olasz népszavazásról.