Orbánék csak lopni akarnak Paks 2-ből

2018. december 4.

Hírek

A Lehet Más a Politika (LMP) arra szóltja fel a kormányt, hogy állítsa le a Paks2 projektet és haladéktalanul mondja fel a beruházás szerződését – közölte az ellenzéki párt két társelnöke a Pécsett tartott villámcsődület keretében rendezett sajtótájékoztatón.

Szinte titokban kapta vissza jogait a nukleáris hatóság

2017. június 24.

Hírek

Visszavonulót fújt a kormány: a szezon utolsó parlamenti hetén a kormánytöbbség a feltűnést kerülve módosította az atomtörvényt, visszaadva az Atomenergia Hivatalnak az atomlétesítmények engedélyezésével kapcsolatos korábbi jogköreit. A furcsa jogszabályváltoztatást az Európai Bizottság kényszerítette ki Jávor Benedek EP-képviselő fellépése nyomán.

Brüsszel megállította az atomtörvényt

2017. május 4.

Hírek

Fennakadt az Európai Bizottság szűrőjén az Orbán-kormány atomtörvény-módosítása. A Népszava információi szerint a testület jogsértő passzusokat talált a szövegben, és a jogszabály azonnali átírását kérte.

Veszélybe kerülhet hazánk nukleáris biztonsága

2017. január 12.

Hírek

Komoly kockázatokat jelent a magyar lakosságra, ha az ország nukleáris biztonságát illető kérdésekben a szakértő hatóságok helyett a kormány dönt, mint arra az atomtörvény legújabb módosítása lehetőséget ad. Az Energiaklub és a Greenpeace ezért több nemzetközi szervezettel közösen a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséghez fordult, és felhívta a figyelmet arra, hogy az új magyar nukleáris szabályozás sérti… Tovább »

Egy éve volt egy újabb nevezetes közmeghallgatás Pécsett

2016. december 24.

Hírek

Tubes radar 10 év – Bodai atomhulladéktároló 1 év. Ezekkel az évfordulókkal jellemezhetnénk városunk, Pécs szempontjából azt a 2016-os évet, amely egyben a csernobili atomerőmű katasztrófa harmincadik, a fukusimainak pedig 5. évfordulója volt.

Újabb atomerőműves törvénysértés

2016. március 22.

Hírek

Nem vett részt az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) a paksi bővítési megállapodások előkészítésében és véleményezésében – derült ki egy LMP-s írásbeli kérdésre adott kormányzati válaszból. Csakhogy a vonatkozó jogszabályok szerint a nukleáris hatóságot nem lehetett volna kihagyni az ügyletből: az, hogy az OAH szakmai kompetenciájára nem tartottak igényt, egyértelműen az ügylet politikai jellegére utal.

Az egészségügy is az atomlobbinak fog fizetni?

2015. március 3.

Hírek

A négyes után 12 nulla, más szóval legkevesebb négyezer milliárd (négy billió) forint elköltését titkosíttatja 30 évre a Fidesz a Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló törvénymódosítással. Ez annyit jelent, hogy Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök leghamarabb 82 éves korában lesz elszámoltatható a magyar emberek feje fölött, Putyinnal kötött paktumjáért.