Eddig 180 ezer aláírás az értelmetlen durrogtatás ellen – az állatvédelmi biztos szerint a tűzijáték kérdése nem kihívás az állatvédelemben

2022. július 30.

Hírek

Az augusztus 20-i tűzijáték és rendezvények költségeit titkosították 10 évre. Tavaly 12 milliárdot költöttek a tűzijátékra és a többi eseményre, ebből 3,1 milliárd ment el a tűzijátékra és rendezvénybiztosításra. Az idei tűzijátékről azt ígérik, hogy még a tavalyinál is látványosabb lesz. Most csak a rakéták 1,65 milliárdba kerültek.

Augusztus 20 – a nagy és drága nemzeti környezetszennyezés

2021. augusztus 20.

Hírek

Augusztus 20-án rendezik a szokásos Szent István napi tűzijátékot. Mint minden évben, idén is színes, fényes és káprázatos műsorra számíthatunk. Azonban a fellőtt rakétáknak nem csak az ára nagy. A tűzijátéknak számos olyan hatása van, ami egyaránt káros ránk és a környezetünkre.

Pécsen nem lesz lesz tűzijáték augusztus 20-án

2020. június 24.

Hírek

A pécsi önkormányzat nem készül tűzijátékkal augusztus 20-án. Tájékoztatásuk szerint akkortájt több rendezvény is lesz a megyeszékhelyen, a Dóm téren komolyzenei koncerttel, egy másik belvárosi helyszínen pedig fényfestéssel ünnepli a város az államalapítást.