Ötödével csökkent a Németországban tavaly forgalomba helyezett autó 

2021. január 11.

Hírek

Csaknem ötödével csökkent a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma Németországban, a német autóipar termelése és exportja pedig nagyjából negyedével esett vissza tavaly, ami jelzi, hogy milyen hatalmas csapást mért a gazdaságra is a koronavírus-járvány.

Magyarország lesz Európa Detroitja

2019. december 13.

Hírek

Az autóipar egy technológiai váltás, a világgazdaság pedig egy válság küszöbén áll. Az Orbán-kormány a német autógyárak összeszerelő üzemévé változtatta a magyar gazdaságot, ami bármikor bedőlhet.

Így is zöldít a Toyota

2019. április 4.

Hírek

A Toyota 24 ezer szabadalmát teszi szabadon felhasználhatóvá, hogy így ösztönözze a rivális autógyártókat a zöld irányra.

90 másodpercenként egy új villanyautó.

2018. november 1.

Hírek

Építsd az álmod – így ontja az elektromos autókat Kína legnagyobb gyártója. A következő 8 év során cél az évi 1,5 millió darabos export Európába és az USA-ba.

A korszerű uniós autógyártást támogassa a magyar kormány!

2018. október 7.

Hírek

A klímakatasztrófa elkerüléséhez az is szükséges, hogy 2035-től csak nulla kibocsátású gépkocsit lehessen vásárolni. Ezért a Levegő Munkacsoport levélben kéri a környezetvédelemért felelős minisztert, hogy a kormány ennek fényében foglaljon állást az uniós környezetvédelmi miniszterek ülésén.

A FIAT is leáll a dízelmotorok gyártásával – ez félig jó.

2018. február 27.

Hírek

A Fiat-Crysler 2022-től nem árusít dízelüzemű személyautót. A Financial Times úgy tudja, hogy a döntést hivatalosan június 1-én jelenti be Sergio Marchionne, az FCA elnök-vezérigazgatója, amikor ismerteti a cég új, négyéves üzleti tervét. Amiben a dízelmotorok jók voltak, abban a benzinesek nem annyira.

Zsebre menő pofon az autógyáraknak

2017. szeptember 28.

Hírek

Vajon az autógyártók képesek lesznek tartani a lépést a szén-dioxid-kibocsátási átlag újabb szigorításával? Egy új elemzés meglepő eredménye szeint csak 4 gyártónak látszik erre reális esélye: a Volvónak, a Toyotának, a Jaguar-Land Rovernek, és a Renault-Nissannak.

Kevesebb munkás kell az elektromos autók gyártásához

2017. február 12.

Hírek

A digitalizáció és elektromos autózás elterjedése csökkenteni fogja az alkalmazottak számát az autóiparban – jelentette ki Karlheinz Blessing a Volkswagen AG személyzeti igazgatója a dpa-AFX hírügynökségnek adott interjúban.