Több száz millió kocsival túllövik a klímacélokat.

2022. november 10.

Hírek

A jelenlegi autóipari tervezés nincs összhangban a 1,5 Celsius-fokos klímacéllal, ennek pedig az lehet a vége, hogy az autógyárak több millió benzines és dízeles kocsit nem fognak tudni eladni, írja a Greenpeace egy friss elemzése. A vizsgált gyártók közül a Toyota végzett a legrosszabb helyen.

Hogyan hat a klímaváltozás a hazai cégekre?

2022. augusztus 17.

Hírek

Viszonylag kevés információ van arról, hogy a magyarországi cégek miként vélekednek a klímaváltozásról, illetve, hogy tesznek-e valamit az elkerülhetetlen hatások kivédésére. Az Európai Befektetési Bank (EIB) 2020-as felmérése szerint a magyar vállalatok az uniós átlag alatt foglalkoznak a környezeti problémákkal.

A szankciók miatt padlón az orosz autópiac

2022. június 9.

Hírek

Májusban összesen 24 268 új autót adtak el Oroszországban. Ez éves összehasonlításban 83,5 százalékos zuhanást mutat, vagyis az autópiacnak ez a szegmense gyakorlatilag leállt.

Palkovics László szerint hamarosan indul a hulladékkoncesszió

2022. június 3.

Hírek

Pillanatokon belül a finisébe érhet a hazai hulladékgazdálkodási rendszer teljes reformja. A fő cél az, hogy a hulladékkal kezdjünk valamit, ne feltétlenül hulladékként, hanem inkább másodlagos nyersanyagként tekintsünk rá.

Palkovics mágus – Felelősség-illanás

2022. június 2.

Hírek

Palkovics László nem éppen a semmiből jött, mint gépészakadémikus (akinek gyakorlati teljesítménye volt csak figyelmet érdemlő) érdekelte a karate és a politika is. Pálinkás József felfedezettje, aki aztán érzelmek nélkül leváltotta őt. Nem tudnánk együtt dolgozni jelentették ki mindketten, mikor Palkovics miniszter lett. Darvas Béla véleménycikke az akadémia hóhéráról.

Újabb környezeti bomba jöhet Magyarországra

2022. június 2.

Hírek

Egyre több jel árulkodik arról, hogy Debrecenben épülhet meg a globális akkumulátorpiac legnagyobb szereplőjének, a kínai CATL-nek a legújabb európai gyártóbázisa. Erősödik a kínai gyarmatosítás: Bp.-Belgrád vasút, Fudan Egyetem…

Ismét hasított a Tesla a harmadik negyedévben

2021. október 5.

Hírek

Rekordszámú, az elemzők által vártnál több elektromos autót szállított ki a Tesla a harmadik negyedévben. Az amerikai autógyártó most nyilvánosságra hozott tájékoztatójában közölte, hogy 241300 autót adott át, ami éves összevetésben 66,4 %-os, az előző negyedévhez képest pedig 16,9 %-os növekedést jelent.

Tovább nőhet az elektromos autók ára

2021. augusztus 18.

Hírek

Tovább drágulhatnak az elektromos autók a Coface hitelbiztosító elemzése szerint, mert a járművekhez és azok akkumulátoraihoz használt fémek iránti kereslet felfelé húzza az árakat.

Az Audi és Orbán gyarmati Magyarországa

2021. július 24.

Hírek

Már 4000 milliárd forintot lapátolt ki az országból az Audi. 975 millió euróval (durván 350 milliárd forinttal) leszállítja az alaptőkéjét a győri Audi Hungaria Zrt. – tette közzé az autógyártó a Cégközlönyben.