Ötödével csökkent a Németországban tavaly forgalomba helyezett autó 

2021. január 11.

Hírek

Csaknem ötödével csökkent a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma Németországban, a német autóipar termelése és exportja pedig nagyjából negyedével esett vissza tavaly, ami jelzi, hogy milyen hatalmas csapást mért a gazdaságra is a koronavírus-járvány.

Harmadával esett vissza nyáron a hazai autópiac

2020. szeptember 6.

Hírek

A nyári hónapok alatt 25-30 százalékkal esett vissza az autópiac forgalma a koronavírus-járvány miatt az előző év azonos időszakával összehasonlítva – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) elnöke.

Feleződött az autóeladás Európában

2020. április 18.

Hírek

Az ágazat kereskedelmi szövetsége, az European Automobile Manufacturers Association (ACEA) szerint a hatósági nyilvántartásba vett új autók száma 567 308-ra csökkent, szemben a tavalyi év azonos hónapjában rögzített több, mint 1,2 millió darabbal. 

Egyre szennyezőbb az öregedő magyar autóállomány

2017. augusztus 5.

Hírek

Míg tavaly 26,5 százalékkal nőtt a haszáltautó-eladás Magyarországon, az idei első fél évben ez az arány csak 11,5 százalékos. Ez azonban még mindig akkora növekedés, amely idén akár rekordot is eredményezhet az eladásokban. Eközben a kocsik átlagéletkora folyamatosan nő.

Motorizáció az EU-ban

2017. június 16.

Hírek

Az ezer lakosra jutó autók száma alapján felállított rangsort Luxemburg vezeti az Európai Unióban – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat által ma közölt adatokból. A legtöbb uniós tagállamban 1 % alatt az alternatív üzemanyaggal működő személyautók aránya.

Tovább vénül a hazai autóállomány

2017. március 4.

Hírek

Hiába adtak el tavaly majdnem több mint 96 ezer új autót itthon, ez még mindig nem tudta megtörni a magyar autópark elöregedését.

Jelentősen megugrott a forgalomba állított autók száma

2016. december 4.

Hírek

Novemberben 9412 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 42,9 %-kal többet, mint egy évvel azelőtt. Ez túlszárnyalta a várakozásokat, ezzel november 2016-ban a második legerősebb hónap volt – közölte az MGE. November végéig 115 elektromos autóra adtak be pályázatot.