M1-es autópálya katasztrófa margójára: nem por az, hanem a termőföld!

2023. március 13.

Hírek

A 2023. március 11-én délután az  M1-es autópályán történt tömegbalesetért az Orbán Kormány, az Agrárkamara (NAK), és a Herceghalom környéki nagygazdák a felelősek! A baleset egy környezeti és természeti katasztrófa – a defláció eredménye. De mi vezetett ehhez a katasztrófához?

Október 1-től drágul a heti autópálya-matrica is

2018. szeptember 30.

Hírek

17 %-kal drágul október 1-től a heti autópálya-matrica. Országos éves e-matricát ezentúl kizárólag a nemzeti útdíjfizetési szolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban és online értékesítési felületein lehet majd megváltani. Változnak a HÉV jegy vásárlások is!

Ausztriában tesztelik a 140-es sebességhatárt

2018. augusztus 6.

Hírek

Kísérleti jelleggel óránként 130-ról 140 kilométerre emelték a sebesség felső határát az A1-es (Bécs-Salzburg) osztrák autópálya két szakaszán, összesen 120 kilométeren.

Vége az ingyenes német autópályáknak

2016. december 2.

Hírek

Jóváhagyta a német autópályákra vonatkozó “tisztességes és megkülönböztetéstől mentes” útdíj bevezetését az Európai Bizottság. Évente 500 millió euró bevételre számít a német költségvetés az intézkedés nyomán. Ezt a pénzt csak úthálózat fejlesztésre fordíthatják majd.

A dugós Magyarország oka

2016. november 20.

Hírek

A rendszerváltás óta sokat változott a hazai úthálózat, kiépült a mai gyorsforgalmi rendszer. Ezzel párhuzamosan egyre több település mentesült a rajta keresztülhaladó hatalmas forgalom terhétől, ugyanakkor még mindig vannak települések, ahol a járműforgalom több mint kétszeresen meghaladja a megengedett maximális mértéket. Itt a zaj- és a légszennyezés mellett a balesetek valószínűségének növekedése is veszélyezteti a… Tovább »

Németország eladná autópályáit

2016. november 14.

Hírek

A német pénzügyminisztérium annak a lehetőségét fontolgatja, hogy 50 %-nál kisebb részesedést magánosítana az autópálya-hálózatból.

Szokatlan állati hidak

2016. augusztus 10.

Hírek

Az élőhelyeket sokszor szinte hermetikusan kettévágó autópályák komoly problémát okoznak egy-egy populációnak. Szerencsére már nálunk is épült pár ilyen vadátjáró – igaz inkább csak kötelező elemként “mutatóba”. Míg nálunk a nagyvadaknak, Ausztráliában pl. a vörös rákoknak készült felüljáró.

Amikor 50 sávos a dugó

2016. augusztus 6.

Hírek

Íme a Pekingbe vezető autópálya egy átlagos péntek délután, amikor a kicsi kínaiak mind elindulnak hazafelé. Itt “született” a dugó rekord is: a valaha mért leghosszabb 12 napig tartott és közel 100 kilométeren át állt minden és mindenki.