Illegális versenyek pusztítják a védett területeket

2017. május 25.

Hírek

Befejeződött a károk felmérése az Ős-Sárvíz területén. Az illegális terepautó-verseny súlyos, akár visszafordíthatatlan pusztítást okozott a védett övezetben. A hazánkban is egyre népszerűbbé váló erdei motorozás, terepralizás – amellett, hogy veszélyezteti a túrázók testi épségét – nagymértékben károsítja állat- és növényvilágunkat.

A természetkárosító terepjárókat el kellene kobozni

2017. május 3.

Hírek

Április 29-én engedély nélküli terepautós rendezvényt szervezetek az országosan védett Dél-Mezőföld Tájvédelmi Körzet Szedresi Ős-Sárvíz részén – közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság. Több mint 50 terepjáróval végighajtottak több Natura 2000-es területen, ahol gyepeken, holtágakon, vízfolyásokon autóztak át.

Fenntarthatósági versenyfutás a száguldó cirkuszban

2013. szeptember 6.

Hírek

Nagy elköteleződést láthatunk a sportágban a környezetkímélő technológiák fejlesztése iránt, ami a 2014-es szezonban még inkább előtérbe fog kerülni, többek között például a villamos energiával hajtott járművek versenysorozatának elindításával.

Shell ellenes Greenpeace-akció a F1 Belga Nagydíjon

2013. augusztus 25.

Hírek

A Greenpeace belga aktivistái az ellenőrzést kijátszva a mai Forma-1 Belga Nagydíjon a Shell vállalati ügyfeleinek üzent a VIP szektorral szembeni lelátóról egy 20 méteres transzparenssel: „ARCTIC OIL? SHELL NO!” Az aktivisták egy másik csoportja átalakította a legendás Raidillon-kanyarban álló 80 méteres Shell hirdetőtáblát.