Fővárosi zöldstop kontra betonstop – Baán vs. Bardóczi

2020. március 1.

Hírek

A Fővárosi Közgyűlés zöldstopot rendelt el a Városligetben, a saját maga által kihirdetett klímavészhelyzetet is semmibe véve – reagált a Fővárosi Közgyűlés által a Városliget területére február 26-án megszavazott változtatási tilalomra Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa. Bardóczi Sándor a főpolgármester zöldfelületi ügyekért felelős főtanácsadója cáfolta az építő lobbi cinikus csúsztatását.

Elszabadult a városligeti “betongólem”

2019. szeptember 7.

Hírek

A gólem életre kelt, és Baán László, a Szépművészeti főigazgatója – miniszteri biztosként – láthatóan hiszi is, hogy a magyar kultúrát leginkább a Városliget telebetonozása helyezheti új pályára. Annak ellenére, hogy ez a szemünk előtt formálódó projekt köszönő viszonyban sincs azzal, amit az évtized elején meghirdettek.

Zárva várt turisták: bezártak a városligeti 300 milliós pavilonok

2018. december 14.

Hírek

300 millió forintba kerültek a Városliget Zrt. minőségi vendéglátás és ajándéktárgy árusításra hivatott pavilonjai, amelyek mind bezártak. Az épületeket bérlő, offshore-ban is utazó tulajdonosának cége tízmillió feletti veszteséget termelt.

A Közlekedési Múzeum tervezése már duplája az eredetinek

2017. október 5.

Hírek

Nagyon megdrágult a szerződés, amit a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. kötött a Mérték Építészeti Stúdió Kft-vel a Közlekedési Múzeum tervdokumentációjának elkészítésére: 750 millió forintról 1 024 millióra (vagyis bő egymilliárdra) nőtt – vette észre az uniós közbeszerzési tájékoztatóban a Zoom.hu.

Mi lett volna a ligetnépszavazás tétje?

2017. május 9.

Hírek

Amikor 2013 decemberében, néhány nappal karácsony előtt Papcsák Ferenc fideszes politikus, aki jelenleg milliós havi díjazású jegybanki jutalomállásban dolgozik, vasárnap este benyújtotta a városligeti törvényjavaslatot, valószínűleg nem gondolta, mekkora vihart kavar majd ez évekkel később.

Ligetes agymosoda közpénzből

2016. július 18.

Hírek

Közel 400 millióból dicsérheti a Liget projektet Rogán Antal szomszédjának cége. A napokban jelentette meg és juttatta el a postaládákba a Városliget ZRT a Ligetváros elnevezésű tájékoztató jellegű kiadványát. A Ligetváros újság alcíme a szokásos szlogenjük: Megújul a park, nő a zöldfelület. Alaposan átolvasva a kiadványt egyértelmű, hogy a Liget – projekt mögött erős gazdasági… Tovább »

Baán bicskanyitogató módon hazudik

2016. július 9.

Hírek

Megdöbbentek a Ligetvédők a Liget Budapest projekt miniszteri biztosának újabb javaslatán. Úgy néz ki, mintha Baán László egy másik bolygóról érkezett volna: miközben három éve hagyja figyelmen kívül a szakmai és lakossági észrevételeket, ráadásul elkezdte a Liget beépítését, most leülne tárgyalni.

Megfutott Baán a Ligetvédők elől

2016. május 19.

Hírek

A Ligetvédők és a fél magyar sajtó hiába várta Baán Lászlót és a Liget Projekt sajtótájékoztatóját, mert az a városligeti jégpályánál elmaradt. A sajtótájékoztatót titokban, csak a „baráti” – azaz, közpénzből kitömött – médiának tartották meg, máshol.

Látvány blöff a Liget-projekt aláírás kampánya is

2016. április 5.

Hírek

Kamu aláírásokkal és fizetett szereplőkkel népszerűsítik a Liget-projektet. Mivel a Városliget beépítésének vészesen csökken a támogatottsága, Baán László miniszteri biztos támogató aláírások sorával vágott vissza a tiltakozók listájára. A támogatólistán azonban olyan nevek is vannak, akik visszautasították a felkérést. Az index összeszedte azokat a támogatókat, akik függésben vannak vagy Baántól, vagy az államtól. A cikkre… Tovább »

De mi lesz a mókusokkal? – Nyílt levél Baán Lászlóhoz

2016. március 21.

Hírek

Hónapok óta azon töröm a fejem, hogyan adhatta és miért a nevét ehhez a merénylethez. Hogyan vállalhatta, hogy miniszteri biztosa lesz ennek a tervnek, amelynek nyilvánvaló célja, hogy hazánk jelenlegi urai elfoglalhassák a Várat? Csak hallgatom, ahogy beszél különféle brandekről – a brand szó különösen kedves önnek – új turisztikai arculatról, szédítő bevételekről, növekvő zöld… Tovább »