Önkéntes munkalehetőség a Babati Biokertben!

2015. július 22. - 2015. október 20.

Helyszín: Gödöllő - Babatvölgy

Programok

A Szent István Egyetem Babatvölgyi Biogazdasága önkénteseket keres. Hétköznapokra, alkalmanként maximum 4 órára várják a dolgos kezeket zöldséges- és gyümölcsös-kertükbe, idény jellegű kertészeti munkákra: talaj előkészítés, vetés, palántázás, növényvédelmi munkák, betakarítás, termények tisztítása. A szabadban vagy fóliasátorban, szakmai irányítás mellett végzett munka során az önkéntesek megismerhetik a biozöldség- és biogyümölcs-termesztés szakmai fortélyait. Miért érdemes a… Tovább »

Ökopark Gödöllő mellett

2011. október 11.

Hírek

Mintaökoparkká fejlesztik a Gödöllő melletti Babatvölgyet, megvalósításához EU-s pályázat elnyerésével 313 millió forinttal járul hozzá az unió. Az összeget őshonos fafajok, tölgyek, bükkök telepítésére, a tavak védőgátjainak megerősítésére, út alatti, különleges békaátjárók létesítésére fordítják a 300 hektáros területen.

Babatvölgyi Aratási Ünnep

2011. július 10.

Helyszín: Babatvölgy (Gödöllő)

Programok

2011. július 10-én vasárnap Aratóünnep lesz a Gödöllő mellett található Babatpusztán. A rendezvény szervezője a Gödöllői Helyi Élelmiszer Tanács (G7) egész napos családi programokkal várja az érdeklődőket. A rendezvény egyik fő attrakciója az aratási bemutató lesz, amely során a biokert fél hektáros búzatábláját hagyományos kaszás technológiával több részletben learatják. A fesztivál fővédnöke Dr Gémesi György,… Tovább »