A kakapó lett az év madara Új-Zélandon

2020. november 17.

Hírek

A büdös, kövér, röpképtelen bagolypapagáj már 2008-ban is nyert, idén egy albatroszfajt hajrázott le a botránytól sem mentes online szavazáson.

Előkerült Sirocco, a sztár kakapó

2018. február 9.

Hírek

Két év után ismét felbukkant Új-Zéland legismertebb madara, a súlyosan veszélyeztetett kakapók egyik példánya, amely a Sirocco nevet viseli – közölte az új-zélandi természetvédelmi hivatal.

Fantomizálódott Sirocco, a bohókás bagolypapagáj

2017. december 5.

Hírek

Eltűnt Sirocco, Új-Zéland leghíresebb madara, a súlyosan veszélyeztetett kakapók egyik példánya. A 20 éves állatot a hatóságok tegnapi jelentése szerint 2016 februárja óta nem látták. Sirocco egy lakatlan szigeten él, az új-zélandi Déli-sziget melletti Codfish szigeten. A megkeresésére tett minden eddigi kísérlet sikertelennek bizonyult.

Fizessenek a turisták?

2017. június 1.

Hírek

Idegenforgalmi különadó bevezetése lehet az egyik módja a csak Új-Zélandon honos ritka madarak megmentésének az ország madárvilágának “kétségbeejtő helyzetéről” friss jelentés szerint. Az itt honos 168 madárfaj közül 93 sehol máshol nem él.

Mire jó a kakapókoprolit?

2012. október 12.

Hírek

Egy nagy testű, röpképtelen papagáj megkövesedett ürüléke új reményt jelent Új-Zéland egyik legritkább növénye túléléséhez. A Conservation Biology folyóiratban publikált tanulmány azt mutatja, hogy a növényt nem csak a veszélyeztetett denevérek porozhatják be.