Jogellenesen tették ingyenessé a tömegközlekedést Baján

2022. május 8.

Hírek

A bajai önkormányzat hiába döntött úgy, hogy a helyiek ingyen használhatják a tömegközlekedést, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM ) szerint ez jogellenes. A minisztérium két hónapos határidőt szabott a helyzet megoldására.

Január 1-től Baján és Egerben is díjmentesen buszozhatunk

2022. január 1.

Hírek

2022. január 1-től Egerben és Baján is díjmentessé vált a helyi autóbuszos közösségi közlekedés igénybevétele: a Bács-Kiskun megyei település közgyűlése december közepén döntött arról, hogy közvetlen kijelöléssel a jelenlegi szolgáltatót, a Volánbusz Zrt.-t bízza meg a helyi személyszállítási feladatok ellátásával a 2022. január 1. és 2022. december 31. közötti  időszakra vonatkozóan, a szolgáltatás használata pedig… Tovább »

Bajai földikutya-rezervátum TT kihirdetése

2017. április 06.

Helyszín: Baja

Sajtótájékoztatók

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja a Bajai földikutya-rezervátum természetvédelmi terület kihirdetése alkalmából rendezett sajtótájékoztatóra.

Megyerikum lett a délvidéki földikutya

2016. december 23.

Hírek

Bekerült a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba a délvidéki földikutya. Meg is érdemelte, hiszen a kritikusan veszélyeztetett rágcsáló a Kárpát-medence bennszülött faja, a szerbiai Vajdaságon és Magyarországon kívül máshol nem fordul elő. Ezen belül is az állatok kétharmada Bács-Kiskun megyében él, a legtöbb pedig Baja közelében.

Ökológiai hungarikum végveszélyben!

2016. szeptember 18.

Hírek

A Védegylet Egyesület támogatja a bajai földikutya élőhely országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítási szándékát.

Lakossági fórum a bajai földikutya-élőhely védetté nyílvánítására

2016. szeptember 12.

Helyszín: Baja, Szegedi út 19

Sajtótájékoztatók

A délvidéki földikutya a Kárpát-medence bennszülött állatfaja: Magyarországon és a szerbiai Vajdaságon kívül sehol nem fordul elő a Földön. Ennek a különleges rágcsálónak a világállománya az ötszáz egyedet sem éri el, közvetlenül a kihalás szélén áll.

Baja földikutya nagyhatalom, és még inkább azzá válhat

2016. augusztus 29.

Hírek

Csaknem 130 hektárt országos jelentőségű védett természeti területté kíván nyilvánítani a Kiskunsági Nemzeti Park. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2013-ban fedezte fel a várostól keletre fekvő területen a délvidéki földikutyákat és kezdeményezte a terület megóvását.

A nagy délvidéki földikutya számlálás

2016. március 17.

Hírek

A délvidéki földikutya a Kárpát-medence bennszülött állatfaja, mely Magyarországon és a szerbiai Vajdaságon kívül sehol a világon nem fordul elő. Csak 3 populációja ismert, teljes világállománya pedig az 500 egyedet sem haladja meg. A friss felmérés eredménye: Baja határában 275, Kelebia külterületén 169 aktív egyed.