Putyin újabb antizöld lépése

2020. augusztus 5.

Hírek

Nagy tiltakozást váltott ki egy új orosz törvény, ami engedélyezi a Bajkál-tó partjának közelében az erdőirtást és az építkezést. A környezetvédők szerint ez veszélyezteti a természetvédelmi területeket.

Kiderült, mi okozta a Bajkál-tavi fókák pusztulását

2017. november 15.

Hírek

Hepatitisz és bélgyulladás végzett azzal a több mint 140 fókával, amelyek tetemét november eleje óta mosta partra a víz a Föld legmélyebb édesvizű tava, a dél-szibériai Bajkál-tónál – közölték az irkutszki regionális hatóságok. Teljesen kifejlett erős példányok pusztultak el.

Tömeges fókapusztulás a Bajkál-tónál

2017. november 3.

Hírek

Az orosz hatóságok vizsgálják, hogy éhen halt-e az a 141 fóka, amelyek tetemét egy héz óta mosta partra a víz a dél-szibériai Bajkál-tónál. Az irkutszki regionális hatóságok közleménye szerint az elhullott állatok többsége vemhes nőstény volt.

Putyin az önzöldítő álszent elnök

2017. augusztus 5.

Hírek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kihasználja a nyarat, horgászni ment a szibériai Bajkál-tóra, oda érkezve azonban megrökönyödve tapasztalta, hogy az UNESCO által is védett tó vize néhol sajnos nagyon szennyezett. 4 éve az ő rendeletével likvidálták a helyi tóvédő zöld szervezetet.

Eladnák a Bajkál-tó vizét Kínának az oroszok?

2017. március 8.

Hírek

Merész, és egyúttal felelőtlen mérnöki tervvel állt elő egy kínai kutatóintézet: azt javasolja, hogy a szibériai Bajkál-tó vizének Kínába vezetésével oldják meg a szárazság sújtotta északnyugat-kínai Lancsou vízellátásának problémáját.

A Bajkál-tó megőrzésére törekszenek a Kelet-szibériai hatóságok

2015. július 28.

Hírek

Az éghajlatváltozás és a vízenergia-ipar évek óta veszélyezteti Oroszország egyik legjelentősebb természeti kincsét, a Bajkál-tavat. 2015-ben az elmúlt 60 év legalacsonyabb vízállásait mérték, ami egyesek szerint természetes folyamat, mások szerint viszont ha továbbra is ilyen mértékben csökken a tó vízszintje, beláthatatlan következményekkel járhat a tó ökoszisztémájára nézve. A hatóságok és civil szervezetek igyekeznek megoldásokat találni… Tovább »

Vészesen alacsony a Bajkál-tó vízszintje

2015. február 28.

Hírek

A kritikus szintnél is alacsonyabb már a Bajkál-tó vízszintje. A szibériai Jenyiszej folyó vízgyűjtőjén található tó vízállása két centiméterrel alacsonyabb a hatóságok által minimumként megjelölt 456 méteres tengerszint feletti magassághoz képest.