Ajka Önkormányzata és a Veolia sajtótájékoztatója

2018. január 09.

Helyszín: Ajka, Szabadság tér 12

Sajtótájékoztatók

Ajka Város Önkormányzata és a Veolia Energia Magyarország Zrt. közös sajtótájékoztatót tart 2018. január 9-én 11 órakor a Városháza VI. emeleti nagytermében

Új botránykő az ajkai környezetszennyezésben

2016. december 18.

Hírek

Bűncselekmény, nyomozás, bírság. Schwartz Béla polgármester szerint meghamisította a környezetszennyezéssel kapcsolatos jelentéseit a Bakonyi Erőmű Zrt. A bűncselekmény megállapítása céljából feljelentést tett Ajka Város Önkormányzata a Veszprém Megyei Rendőrkapitányságon, mely ezután elrendelte a nyomozást.

Fél évre megkapta a Bakonyi Erőmű Zrt. a környezethasználati engedélyt

2014. június 22.

Hírek

2012-ben ugyan még első fokon elutasította az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség (Győr) a Bakonyi Erőmű Almásfüzítőre tervezett létesítményének környezetvédelmi engedélykérelmét, most megkapta a 2 x 435 MW-os fejlesztésre az engedélyt, igaz, 6 hónapos próbaüzemet kötöttek ki.

Almásfüzitői erőmű csörte

2012. október 19.

Hírek

A győri környezetvédelmi felügyelőség természetkárosító hatások miatt első fokon elutasította a Bakonyi Erőmű Almásfüzitőre tervezett létesítményének környezetvédelmi engedélykérelmét – közölte a felügyelőség honlapján megjelent határozatában. A cég fellebbez.