TEDxBalaton

2022. szeptember 10.

Helyszín: Balatonfüred - Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

Sajtótájékoztatók

Egy délután és este a Balatonról szakemberekkel Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

Így lesz a Balaton a Fidesz maffiáé

2022. augusztus 28.

Hírek

Hektáronként vásárolják fel a Balaton környékét NER-lovagok és kormányközeli vállalkozók. Így betonozódnak be a közpénz jellegüket elvesztő forintok. Hogy a természet pusztul, és a tó belerokkan? A Fideszeseket ez eddig sem érdekelte.

15 év alatt kinyírjuk a Balatont, ha nagyon agyatlanul viselkedünk

2022. augusztus 16.

Hírek

Szép tiszta a víz és csak kicsivel alacsonyabb az ilyenkor megszokottnál, a kiszáradás láthatóan nem fenyegeti, akkor mi a gond a Balaton körül? – tettek fel a kérdést a Telex a tóval foglalkozó szakembereknek. 1. az eső hiánya, 2. a természetpusztító beruházások, 3. a 80′-as –90′-es évek elavult infrastruktúrája, 4. a kiszámíthatatlan klímaváltozás. Ja és… Tovább »

Végleg elhajózott Dr Hajósy Adrienne

2022. augusztus 13.

Hírek

Gyászolunk. Sokan, akik ismertük Dr Hajósy Adrienne-t. Néhány hete még együtt voltunk Pálkövén, ott készítettem a fényképet. Emlékét szeretettel őrzöm. Isten Veled Adrienne! – írta Szauer Rózsa a NABE elnöke.

5 kilós aligátorteknős volt a balatoni zsákmány

2022. július 12.

Hírek

Emberre is veszélyes teknőst fogtak ki a Balatonból A hím aligátorteknősök akár 30 kiló feletti testtömeget is elérhetnek, az állat Magyarországon inváziósnak számít, természetes ellensége nincs.

Orbán vejére, Tiborcz Istvánra nem érvényesek a törvények

2022. július 7.

Hírek

Bár alaptörvény-ellenesnek minősítették a jogszabály egyes passzusait, a Club Aliga beépítésére vagy a miniszterelnök vejének keszthelyi projektjére ez nem lesz hatással, a döntés ugyanis nem visszamenőleges hatályú,  nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánított beruházásokra pedig nem vonatkozik.

Visszaesett a belföldi turizmus

2022. július 4.

Hírek

Nagyon sok szabad szoba van a Balatonon, visszaesett a belföldi turizmus Magyarországon: a Szállodaszövetség elnöke szerint vannak olyan hotelek, ahol 20-30 százalékkal kevesebb a vendég, mint tavaly ilyenkor, számolt be róla az RTL Híradó.