Jó a Balaton vízminősége

2019. június 8.

Hírek

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete beszámolót közölt arról, hogy milyen a Balaton ökológiai állapota az idei meleg tél után. Kiderült, hogy bár télen nem fagyott be a Balaton, ennek nincs kimutatható hatása a tavaszi–nyári vízminőségre.

Sokfajta gyógyszermaradvány a Balatonban

2018. szeptember 7.

Hírek

Évente több alkalommal is vizsgálják a Balaton vizét a limnológiai intézet munkatársai. A Zala folyónál, a Balaton északi és déli partjánál, valamint Siófoknál, a Sió csatorna mentén, összesen 53 helyről gyűjtenek mintákat a szakemberek.

Nyílt nap a Balatonról Tihanyban

2014. július 18.

Helyszín: Balatoni Limnológiai Intézet

Programok

A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézet NYÍLT NAPOT rendez. Rendezvényünk célja a Balaton élővilágának bemutatása, illetve az intézetünkben folyó kutatások megismertetése. A nyílt nap ideje: 2013. július 18. (péntek), 9.00-16.00 óra között. Helyszín: MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézet. Cím: 8237 Tihany, Klebelsberg Kuno u. 3. (a hajóállomás mellett). Kapcsolat: E-mail: takacs.peter@okologia.mta.hu, Telefon: 87-448-244/132 Minden… Tovább »

Feltárulnak a Balaton titkai

2013. június 28.

Hírek

Érdekli a Balaton vízminősége? Szeretné megtekinteni a vízben élő mikroszkopikus állatokat és növényeket? Kíváncsi a Balatonnal kapcsolatos tudományos tévedésekre? Látogasson el Tihanyba július 5-én, pénteken!

Nyílt nap Tihanyban a Balatoni Limnológiai Intézetben

2013. július 05.

Helyszín: Klebelsberg Kuno utca 3., Tihany H-8237

Programok

MTA Ökológiai Kutatóközpont, Balatoni Limnológiai Intézet NYÍLT NAP 2013. július 5. 9:00 – 16:00 PROGRAMAJÁNLÓ -Terepi bemutatók az intézeti parkban: – Vízinövények – Makrogerinctelen szervezetek – A parti öv halai – Terepi műszerek -Laboratóriumi bemutatók: – Vízkémiai mérések – Zooplankton – fénymikroszkópos bemutató – Fitoplankton – fénymikroszkópos bemutató – Elektronmikroszkópos bemutató – Ideg-, és izomélettani kísérletek -Kiállítás: „A Balaton-kutatás eredményei… Tovább »