Kanyarodási asszisztens segíti Bécs teherautóit

2019. február 19.

Hírek

Egy tragikus baleset után Bécs város még nagyobb hangsúlyt fektet a gyermekek biztonságára. Az iskolák környékén egy hárompontos közlekedésbiztonsági programot akarnak bevezetni, saját teherautóflottájukat pedig kanyarodási asszisztenssel látják el.

Fokozott óvatosságra intik a Pilisi Parkerdőben kirándulókat

2019. január 31.

Hírek

A téli erdő gyönyörű, érdemes kirándulni indulni, kiszakadni a városi szürkeségből. Azonban a szokásosnál jobban fel kell készülni, hiszen az erdőben uralkodó viszonyok jelentősen eltérhetnek a városban tapasztaltaktól, a sokak által látogatott kirándulóhelyeken és a szurdokokban pedig a letaposott, eljegesedett hó miatt különösen csúszósak a turistautak.

Lőjjük ki örökre a tüzijátékot

2018. augusztus 20.

Hírek

El kellene felejtenünk a nemzeti ünnepek, szilveszteréjek és celebesküvők, stb. kötelező tartozékát, a hetedhétországra szóló füst- és hangorgiát, amelyet szépelgő kifejezéssel tűzijátéknak nevezünk. A Gardenista nem is ezek társadalmi vonatkozásait illette kritikával, hanem csakis a környezetieket. De azokat aztán tiszta erőből.

Megtisztítják a vasfüggöny maradékától a Fertő tavat

2017. november 13.

Hírek

A Kisalföld szerint az acélcsövek milliós károkkal járó vízi baleseteket okoztak, ezért a rendőrség határrendészetének kezdeményezésére megkezdődtek az előkészületek a Fertő tóban lévő egykori vasfüggöny utolsó darabjainak az eltüntetésére.

A hétvégén inkább felejtse el a hegyi túrázást

2017. április 21.

Hírek

Balesetveszély miatt lezárt több turistaútvonalat a Pilisi Parkerdő Zrt. Ez érinti a Rám szakadékot, a Prédikálószéket, valamint az Országos Kéktúra egy szakaszát. Mindenki tájékozódjon indulás előtt, főleg Dobogókő környékét kell most elkerülni a balesetveszély miatt.

Webkamerával nézheti a csúszós és veszélyes pilisi turistahelyeket

2017. április 19.

Hírek

Ma reggel óta nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban pedig hó és jégdara zúdult az országra, ráadásul a hirtelen téliesre fordult időjárásnak még nincs vége. A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy a 300-400 méter fölötti erdőterületeket a napokban ne látogassák.

Országos csúszáskáoszt hozott az ónos eső

2017. február 1.

Hírek

Budapesten hó esett a jégre, majd megint csak ónos eső esett a hóra. A fővárosban továbbra sem múlt el a veszély, de a legsúlyosabb ónoseső-helyzet az ország középső-déli részén várható.

Összeütközött két metró a Pillangó utcánál

2016. december 5.

Hírek

Nem, nem, ma nem a lepukkant kék metró vonalán van probléma, hanem a pár éve teljesen felújított, és új szerelvényekkel közlekedő piros vonalon szaladt egymásba két szerelvény. Tegnap este a legújabb 4-es metrón volt pánik a Duna alatt. És Budapestnek kell az olimpia?

Egerben már világít a bicikliút

2015. december 7.

Hírek

Farkas Tibor nem szakmérnök, a végzettsége sem hasonló irányú, de néha kifejleszt ezt-azt, így akár egy foszforeszkáló útfelfestést, ha arra érez késztetést, mivel egyszer külterületen biciklizve a sötétben elnézett egy kanyart, és elesett a kerékpárral. 2011-ben védette le ötletét, melyet Egerben most tesztel.

VIGYÁZZ! Vad az utakon!

2015. június 4.

Hírek

Két áldozata volt egy vaddisznó okozta balesetnek a napokban Jánoshalma mellett.. A tragikus szerencsétlenség is rámutatott: a vad az utakon komoly veszélyt jelenthet. Közútjaink jelentős részén – különösen az esti óráktól hajnalig – az autósok számíthatnak nagyvadak megjelenésére, így fokozott figyelemmel kell vezetni! Tanácsok beleset esetén.