Nemzetközi értékközösséghez csatlakozott a MAGNET

2017. január 29.

Hírek

A MagNet Bank csatlakozott az értékalapú bankok nemzetközi szövetségéhez, a Global Alliance for Banking on Values közösségéhez, melynek egyben első közép-kelet európai tagja is. Az immáron 39 tagbankot számláló nemzetközi szervezet öt kontinensen több mint 24 millió ügyfelet szolgál ki.

Óriási gondban a Paks II.-t finanszírozó orosz bank

2016. április 14.

Hírek

Putyin mankója kell a Vnyesekonombanknak, mert hiába alapította még Lenin és vált egy évtizede a legfontosabb fejlesztési bankká, az orosz export legfontosabb támogatójává és a nagy infrastrukturális beruházások finanszírozójává, ha Szocsival – a téli olimpiával – túllőttek a lehetőségeiken. A bank felszínen maradásához annyi nem elég, amennyit az orosz költségvetésből most ki lehet szorítani.

Mit keres egy kávézó szuperhős a bankban?

2015. november 1.

Hírek

A MagNet Bank november elejével nyitja meg az V. kerületben újraértelmezett belvárosi fiókját, amely mind funkciójában, mind megjelenésében eltér minden eddigi helyszíntől, amit a pénzügyi szférában megszoktunk: fair trade biokávézó, civileket támogató közösségi pont és bankfiók egyben, ahol egyaránt jó pénzügyeinket intézni és társasági életet élni.

23 milliót kaptak a civilek a MagNet Banktól

2015. július 20.

Hírek

80 civil szervezet részesült abból a közel 23 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei osztottak szét a Bank elektronikus felületein keresztül az általuk kiválasztott civil szervezetre leadott szavazataikkal. Közel 30 ezer ügyfél rendelkezhetett. 27 alapítvány és egyesület kapta meg az általa igényelt összeg 100%-át, 7 szervezet pedig nagyon közel került hozzá. Hat év alatt… Tovább »

Pénzügyi összeomlással fenyeget a palagáz biznisz: egy forradalom háttere

2015. február 11.

Hírek

Amint összeomlik a palagáz boom, várhatóan Oroszországot okolja majd az Egyesült Államok politikai jobb oldala. Újabb pénzügyi válsággal fenyeget a fracking “buborék”, az összeomlásról az “oroszok által pénzelt” fracking ellenzők tehetnek majd… Új szereplő a globális játszmában.

Európai közösségi banki módszerek Magyarországon

2013. február 8.

Hírek

Már a 2000-es évek elejétől léteznek olyan bankok Európában, akik működését a szociális szempontok, az ökológiai felelősség és átláthatóság jellemzi. ÖkoTakarék üzleti modell: kedvező kondíciók természet-közeli beruházásokhoz.

Alternatív és etikus banki modellek – szakmai fórum

2013. február 07.

Helyszín: Bp., VI. kerület, Bajcsy Zsilinszky út 37

Sajtótájékoztatók

A PÁTRIA Takarékszövetkezet tisztelettel meghívja Önt  szakmai fórumára, melynek témája a sikeres alternatív és etikus banki modellek működése Európában.

Amikor a pénz valódi értéket teremt

2012. május 23.

Helyszín: Vendel Irodaház (Bp., IX. Ker, Vendel u. 11.

Sajtótájékoztatók

Az utóbbi időben sok szó esik a banki tevékenység gazdaságra gyakorolt hatásairól. De emellett kevesebbszer hallunk arról a rendkívül fontos, de áttételes hatásról, amit a bankok hitelezési gyakorlatukon keresztül a szélesebb társadalomra és a környezetre kifejtenek.

Telekocsival a Bánkitó Fesztiválra

2011. augusztus 3.

Hírek

A holnap a bánki tóparton startoló fesztiválon civil-, bringás-, gyermek- és kultprogramok tucatjai várnak mindenkit. Nappal beszélgetések és workshopok, filmvetítések és társadalmi műhelyek követik egymást, estétől hajnalig pedig több zenei színpad programjai szórakoztatnak.