5 környezettudatos lépés a szelektív hulladékgyűjtésen túl

2023. január 25.

Hírek

A környezettudatosság egyre fontosabbá válik napjainkban. Legyen szó a reggeli kávé elfogyasztásáról, bevásárlásról vagy utazásról, mindenhol van olyan tényező, amire odafigyelve csökkenthetjük a tevékenységünk miatt keletkezett bárminemű hulladék mennyiségét. Nincs ez másképp a bankunk esetében sem, ugyanis, ha pár apróságot mérlegelünk, bankunkkal együttműködve jelentősen csökkenthetünk ökológiai lábnyomunkat.

Gyerekcipőben jár a klímasemleges bankolásban a magyar bankszektor

2022. december 12.

Hírek

A klímasemleges bankolás elterjedése a klímakatasztrófa megelőzésének egyik legfontosabb, ám kevésszer szóba kerülő összetevője, pedig a Párizsi Megállapodás is kiemelt célként határozta ezt meg. A klímakatasztrófát kizárólag állami forrásokból nem lehet megakadályozni, éppen ezért a világ fejlett pénzügyi piacain komoly fejlődésnek lehettünk szemtanúi az utóbbi években a magánforrások zöldebb irányba terelése terén.

Pénzrendszerváltást követelnek a természetvédők

2018. szeptember 15.

Hírek

Szeptember közepén, a pénzügyi válság tízéves évfordulóján a ChangeFinance civil koalíció tagjai a világ 12 országában közel 100 akcióval figyelmeztetnek arra, hogy szükség van a pénzügyi rendszerünk sürgős reformjára. Az akció sorozathoz csatlakozott a Magyar Természetvédők Szövetsége is, amely a budapesti Bank Center előtt szervezett demonstrációt.

55,7 millióról döntöttek a MagNet ügyfelei társadalmi szervezetek javára

2017. július 12.

Hírek

A MagNet Bank nyolcadik alkalommal biztosított lehetőséget ügyfeleinek, hogy civileket támogató kezdeményezésén – a frissen lezárult KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMON (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából. A 2010-ben útjára indított Program keretében a Bank lemond éves nyereségének 10%-áról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek társadalmi célú felhasználásáról.

A bankszektor is felelős közös örökségünkért

2017. június 16.

Hírek

A WWF legfrissebb jelentése szerint a nagy nemzetközi bankok nem rendelkeznek olyan szigorú irányelvvel, amely hozzájárulhatna az UNESCO világörökségi helyszínek megóvásához.