Új natúrpark alakult Magyarországon

2018. szeptember 16.

Hírek

A Kapos-hegyháti Natúrpark megalakulásával létrejött hazánk 12. natúrparkja. A Kapos folyó völgyére és a szomszédos dombvonulatokra felfűződő natúrpark kialakítását Dombóvár Város Önkormányzata szervezte és koordinálta.

Az LMP közlekedési szövetséget és tarifaközösséget hozna létre Baranya megyében

2018. július 09.

Helyszín: Pécs, Rákóczi út 73/c

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Szerkesztőség, Kedves Kollégák! Értesítjük Önöket, hogy 2018. július 9-én, hétfőn 11:00 órakor Keresztes László Lóránt az LMP társelnöke és frakcióvezető-helyettese Az LMP közlekedési szövetséget és tarifaközösséget hozna létre Baranya megyében címmel tartja meg a sajtótájékoztatót az LMP pécsi irodájában

Világtalálkozó után: hogy áll itthon a fenntartható vízgazdálkodás?

2016. december 1.

Hírek

Tegnap zárult a Budapesti Víz Világtalálkozó. Miközben a globális előrejelzések szerint 15 éven belül 40%-os vízhiánnyal kell szembenéznünk, itthon a vízgazdálkodási rendszer alapvető iránya még mindig a folyóinkon érkező víz minél gyorsabb levezetése és a vízhiányos területeken az öntözésen alapuló gazdálkodás fejlesztése.

Vándorfüzike Pécsen

2016. november 5.

Hírek

Ritka madárvendég tisztelte meg Baranyát. A madarászok szerint a vándorfüzikének a mostani pécsi volt a második megyei megfigyelése.

Sugárzó baranyai titkolózás

2015. február 1.

Hírek

Városszerte kevéssé ismert, hogy Pécs közelében, Boda térségében kutatások folynak egy nagy aktivitású radioaktív hulladéktároló lehetséges helyszínének kijelölése kapcsán. Mindez egy rendkívül hosszadalmas, több évtizedes eljárás, ugyanakkor a pécsieknek meg kell adni a lehetőséget, hogy valamennyi információt megismerjenek, és még idejében véleményt nyilváníthassanak.

Baranyán keresztül terjednek a sakálok

2014. január 25.

Hírek

Tovább nőtt Baranya-megyében az aranysakálok száma, becslések szerint ma mintegy kétezer példány él Baranyában – ez a magyarországi állomány közel egyharmada.

Másfélmillió fecske szállodája

2013. október 4.

Hírek

A sumonyi madárgyűrűző tábor résztvevőinek szeptemberben nem mindennapi élményben volt részük: országos viszonylatban is egyedülálló fecskegyülekezésnek lehettek tanúi.

Törökvári Napok

2012. június 30. - 2012. július 01.

Helyszín: Baranyai-dombság Máriakéménd

Programok

Június 30. szombat:   nyílt gyalogtúra a Baranyai-dombságban: Útvonal: Berkesd – Babos malom romjai – Kátoly – Ruzsek-malom – Liptódpusztai-völgy – Máriakéménd – Kőbánya – Szederkény Találkozás: Berkesd, buszfordulónál 7.40-kor. (Pécsről a Távolsági Autóbuszpályaudvar 2-es kocsiállásáról 7.00 órakor indul a busz.) Táv: 17 km. Túravezető: Biki Endre Gábor Július 1. vasárnap:   túraverseny és bográcsos főzés Máriakéménden.… Tovább »

Kevesebb rétisasfióka Baranyában

2011. július 1.

Hírek

Hiába fészkelt ugyanannyi rétisaspár Baranyában mint tavaly, jóval kevesebb fióka kelt ki az elhúzódó tél miatt.Bank László, az MME Baranya megyei csoportjának irodavezetője szerint a tavalyi 35-tel szemben idén csak 25 rétisasfióka kelt ki Baranyában.