Miniszteri elismerés a lillafüredi barlangok vezetőjének

2018. augusztus 23.

Hírek

Polgár Anasztázia, a lillafüredi Szent István-barlang és Anna-barlang vezetője 2018. augusztus 21-én kitüntetésben részesült a Bükk-hegység látogatóbarlangjainak vezetéséért, a barlangi bemutatás és üzemeltetés terén végzett magas színvonalú munkájáért.

Március újra a Barlangok Hónapja a Bükkben is

2018. március 03. - 2018. március 31.

Helyszín: Bükki Nemzeti park

Programok

A magyarországi Nemzeti Parkok idén márciusban is szeretnék hazánk látogatható barlangjait jobban megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat. A Bükki Nemzeti Park területén több mint ezer barlang található,… Tovább »

Cseppkövek és denevérek

2017. november 12.

Hírek

3 megye 38 barlangjában végez a látogatók kényelmét , valamint a barlangok biztonságát szolgáló beruházások at a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság . Az Európai Unió finanszírozta pályázatban az érintett barlangok közül 25 fokozottan védett, 11 megkülönböztetett jelentőségű és 2 védett.

Megkezdődött a mecseki barlangok környezetbarát átalakítása

2017. február 10.

Hírek

A projekt előkészítési fázisát követően megkezdődött az Abaligeti-barlang, valamint Tettyei-mésztufabarlang látogatható szakaszainak felújítása – a világítási rendszer korszerűsítése, a kőzetállékonyság szükséges mértékű megerősítése, valamint az Abaligeti-barlangban monitoring rendszer kiépítése.

Bezárják a mecseki barlangokat

2016. december 18.

Hírek

A projekt előkészítési fázisát követően megkezdődik az Abaligeti-barlang, valamint Tettyei-mésztufabarlang látogatható szakaszainak felújítása – a világítási rendszer korszerűsítése, a kőzetállékonyság szükséges mértékű megerősítése, valamint az Abaligeti-barlangban monitoring rendszer épül ki. Az Abaligeti-barlang 2016. december 22-étől, a Tettyei-mésztufabarlang pedig 2017. február 1-jétől várhatóan 2017. május 11-ig zárva tart.

Már a földalatti birodalmát építi a Fidesz holdudvara

2016. szeptember 25.

Hírek

Az LMP-s politikus Sallai R. Benedek szerint a kormány szétverte a környezet- és természetvédelem rendszerét, a nemzeti parkok pedig alacsony bérleti díjért engedik át üzleti vállalkozásoknak a vagyonkezelésükbe tartozó területeket már a föld alatt is.

Barlangászok múzeuma nyílik

2016. szeptember 20.

Hírek

Barlangászmúzeum nyílik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkzsércen az önkormányzat és a tiszaföldvári Hajnóczy József Barlangkutató Sportegyesület szervezésében.

Barlangos ingatlan csiki-csuki.

2016. május 7.

Hírek

A József-hegyi barlang kezelőépületének jogcím nélküli használata ügyében ugyan jogerősen nyert a Duna-Ipoly Nemzeti Park, de a Rózsadombi Kinizsi Barlangkutató, Hegymászó és Természetvédelmi Egyesület jogellenesen maradt.

Világörökségi várományos helyszín egy budapesti albérlet áráért?

2015. augusztus 8.

Hírek

Már világhírű barlangjaink is a hanyag kezelés, a haszonszerzés ingoványos terepévé váltak. Mindez a szemünk láttára történik, még akkor is, ha éppen egy földalatti, természeti világörökségi várományos helyszínről, a budai Molnár János-barlangról van szó.