Cseppkövek és denevérek

2017. november 12.

Hírek

3 megye 38 barlangjában végez a látogatók kényelmét , valamint a barlangok biztonságát szolgáló beruházások at a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság . Az Európai Unió finanszírozta pályázatban az érintett barlangok közül 25 fokozottan védett, 11 megkülönböztetett jelentőségű és 2 védett.

Barlangászok múzeuma nyílik

2016. szeptember 20.

Hírek

Barlangászmúzeum nyílik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkzsércen az önkormányzat és a tiszaföldvári Hajnóczy József Barlangkutató Sportegyesület szervezésében.

Im memoriam Tarjányi Lajos

2016. március 18.

Hírek

Sajnos ma végső búcsút kell vennünk egy kollégától, aki a 2016. március 9-én bekövetkezett haláláig a kezdetektől fogva az Aggteleki Nemzeti Park munkatársa volt. Lajost munkája -a kezdeti rövid időszakot leszámítva- végig a Baradla-barlanghoz kötötte.

Fazekas minisztert a barlangba!

2015. október 11.

Hírek

Kormányzati szervekkel folytatott többszöri levélváltás nyomán súlyos aggodalomra ad okot a világörökségi várományos Molnár János-barlang sorsa. Az LMP ha kell, feljelentéssel akadályozza meg a természetkárosítást.

Magyarország legmélyebb barlangjának bejelentése

2014. április 09.

Helyszín: Felsőtárkány, Ifjúság u.34/1 Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont Bükki Nemzeti Park Igazgatóság konferenciaterme

Sajtótájékoztatók

Új mélységi rekord Magyarországon. A Szinva Csoport – az ország különböző területeiről összegyűlt barlangkutatók és szakemberek mintegy 30 fős csoportja – a Bükkben található Bányász-barlangban 2010-ben kezdett kutatást.

Föld alatti rendszerváltás

2013. december 15.

Hírek

A történet látszólag a barlangokról szól – mondjuk, arról, hogyan szerzi meg az ország összes búvármerülésre alkalmas barlangját egy néhány főből álló, Fidesz-közeli csoport a „felfelé igazodó” állami hatóságok és hivatalok aktív közreműködésével –, de szólhatna a dohányról, a földről vagy bármilyen más természeti és/vagy gazdasági erőforrásról is.

Védtelenek a francia barlangok?

2011. december 4.

Hírek

Ha felfedeznek egy új barlangot, a felette lévő földterület birtokosa a barlanggal szabadon rendelkezik, például el is adhatja, kitermelheti és értékesítheti az ott található ásványokat, cseppköveket. A legnagyobb problémát tehát a föld alatti világ védelmében az jelenti, hogy nem az állam a tulajdonos, mint Magyarországon.