Újra birtokba vehetik a vízimadarak a Mohácsi-sziget élőhelyeit

2021. november 7.

Hírek

Lezárult két kiemelt természetvédelmi terület, a dávodi Földvári-tó és a Karapancsai erdei-tavak megújítása. A 300 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósított projekt 2 helyszínén műtárgyak felújításával, a csatornák és tavak kotrásával és bioremediácóval valósult meg az élőhely-fejlesztés.

Madármegfigyelés a Téli berekben

2015. január 24.

Helyszín: Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa

Programok

A Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa tájegysége Mohács közelében terül el, a Duna magyarországi alsó szakasza mentén. Háborítatlan ártéri erdeiben zavartalanul pihennek meg a vízimadarak a vonulási időszakban. Az itt kialakult sajátságos életközösségnek legfőbb mozgatórugója, lelke a Duna, ezen alapszik az ártéri élet. Ennek az összetett rendszernek részét képezik az itt elterülő erdők, a bennük élő… Tovább »

Mellékágak és ártéri élőhelyek – A Szabadság-sziget LIFE projekt zárókonferenciája

2013. november 18. - 2013. november 19.

Helyszín: Mohács

Programok

A WWF Magyarország és partnerei "Mellékágak és ártéri élőhelyek nagy folyóink mentén" címmel, nemzetközi konferenciát szerveznek a „Közösségi jelentőségű ártéri élőhelyek védelme a Béda-Karapancsa különleges természetvédelmi területen található Szabadság-szigeten és mellékágánál” című LIFE+ projekt záróaktusaként. A rendezvényt november 18-19-én tartjuk Mohácson. Alul mellékelve az esemény meghívója. Szeretettel várunk a rendezvényen! Kapcsolódó témában még rövid előadással… Tovább »

Szabadság-sziget LIFE projekt terepbejárás

2013. február 14.

Helyszín: Mohács

Sajtótájékoztatók

A WWF Magyarország és Partnerei szeretettel meghívjuk a LIFE+ NAT/H/00320 „Közösségi jelentőségű ártéri élőhelyek védelme a Béda-Karapancsa különleges természetvédelmi területen (pSCI) található Szabadság szigeten és mellékágánál” LIFE+ Nature projekt projektterületén tartandó szakmai tereplátogatásra.

Izgalmas programok Béda-Karapancsán

2013. január 16.

Hírek

A Mohács szomszédságában lévő területen sokféle program közül választhatnak a látogatók: Fehér Gólya Múzeum, lovaskocsizás, kenuzás, kerékpározás, halászbemutató, halászleves vacsora.

Tanulmányút a Béda-Karapancsa Tájegységben

2012. október 04.

Helyszín: Kölked, Széchenyi u. 1.

Sajtótájékoztatók

Ezúton tisztelettel meghívom a Duna-Dráva Nemzeti Park területére, a Mohács közelében elterülő Béda-Karapancsa Tájegységébe szervezett szakmai tanulmányútra. Az egész napos programon lehetőség nyílik a tájegység természeti, kultúrtörténeti értékei mellett megismerkedni a 2012. évben lezajlott fejlesztésekkel, a Fehér Gólya Múzeum megújult oktatási infrastruktúrájával, programjaival.

Ökoturisztikai programok Béda-Karapancsán – Magyar Nemzeti Parkok Hete 2011

2011. június 19.

Helyszín: Kölked, Fehér Gólya Múzeum

Programok

A vidék természeti örökségének népszerűsítése Az ötödik alkalommal megszervezett Magyar Nemzeti Parkok Hete hazánk természeti és kulturális értékeire, nemzeti parkjaink ökoturisztikai programjaira kívánja felhívni a figyelmet. Az egész hetes, színes programsorozatot megelőző napon, 2011. június 19-én vasárnap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Béda-Karapancsa Tájegysége várja a látogatókat élményt adó ökoturisztikai programokkal. 9.00 Tárlatvezetés a Fehér… Tovább »